2. diatonisch accordeon beginners ▷ Guus Herremans

Sessie diatonisch accordeon beginners

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor beginnende accordeonisten met een goede basiskennis. Je bent al vertrouwd met het klavier van een 2-rijer en beheerst de toonaarden sol groot (G), do groot (C) en la klein (Am).

We ontdekken elkaar eerst op muzikaal vlak om dan vijf dagen intensief te werken op een aantal tunes. Guus toont met veel enthousiasme hoe je deze verder kan verfijnen en versieren. Tegelijkertijd krikken we ons spelniveau op de diatonische accordeon op om naar huis te kunnen gaan met een goedgevulde koffer aan muzikale bagage.

🛠️ diatonische accordeon in stemming G/C (sol/do) (mag met gedraaide toets), schrijfgerei, muziekpapier, eventueel een opnameapparaat of smartphone en natuurlijk veel goesting!

Heb je zelf geen instrument? Geen probleem, tijdens de stage kan je een diatonische accordeon huren voor slechts € 30. Vraag dit dan op voorhand aan bij je inschrijving.

Guus Herremans

© Kuni Quintens

Guus leerde als jonge knaap de accordeon kennen bij Wilfrid Moonen en trok als eerste in België naar de kunsthumaniora om er diatonische accordeon te volgen. Ook tijdens stages en masterclasses bij Didier Laloy, Filippo Gambetta, Aurélien Claranbaux en Andy Cutting schaafde hij zijn techniek bij. Ondertussen is Guus zelf een inspirerende lesgever in de academies van Gooik en Galmaarden en de kunsthumaniora van Turnhout. Zijn virtuoze accordeonspel kan je horen bij tal van groepen: Les Bottines Artistiques, A12, Airboxes, Bazz, Theater Ernest & Célestine en duo Ooghe-Herremans. Verder werkte hij mee als acteur en muzikant aan de Studio 100 musical Piet Piraat en de toverlantaarn. Als frequente deelnemer aan vorige edities van de stage én voor de derde keer als lesgever kijkt Guus er al naar uit om er vijf memorabele dagen van te maken!

🔗 Facebookpagina

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Guus Herremans contacteren.