20. zang ▷ Christian Pacher (FR)

Sessie zang

maximum 20 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor zangers en zangeressen die graag zingen en zangervaring willen opdoen in een fijne groep. Je hebt dus nog geen ervaring nodig, maar wel een basiskennis Frans om de sessie te kunnen volgen.

We grasduinen vijf dagen lang met onze stem door het traditionele repertoire uit Poitou. Christian brengt een mix van liederen mee met uiteenlopende thema’s, van drank- en werkliederen tot dansbare liedjes. Eerst beginnen we met eenvoudige vragen en antwoorden te zingen waar iedereen dan om de beurt de leiding kan nemen. Meer en meer gaat het zingen in groep vanzelf, zodat je niet meer beseft dat je aan het zingen bent. Een klaaglied met bourdon tussendoor is ideaal om eens te experimenteren met je stem in een solo zonder enige druk. Smeer je stem al maar op voorhand!

🛠️ opnameapparaat, schrijfgerei en papier

Christian Pacher (FR)

© Véronique Chochon

Christian speelt niet alleen diatonisch accordeon en viool, maar is ook een zeer goed danser én zanger. Met roots in Poitou is hij sterk beïnvloed door de plaatselijke traditionele dans en muziek en verspreidt hij deze met veel enthousiasme en trots rond. Als veelzijdig artiest stond hij al over heel Europa op de planken met Ciac Boum, Buff’ Grôl, Quartet en l’Air, Duel en Sol Majeur, Les Violons de Chabanes. Daarnaast schrijft hij ook eigen nummers en is hij een begenadigd lesgever.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Christian Pacher contacteren.