20. samenspel balmuziek ▷ Allan Skrobe (SE)

Sessie samenspel balmuziek

maximum 20 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor gevorderde muzikanten met enkele jaren speelervaring die gemakkelijk melodieën op het gehoor kunnen leren en vlot hun instrument bespelen. Wie een instrument heeft met beperkte mogelijkheden qua toonaarden (vb. doedelzak, diatonisch accordeon) brengt best nog een ander instrument mee dat je eventueel bespeelt. Sommige tunes zullen namelijk moeilijker te spelen zijn met een diatonisch instrument. Je hebt een basiskennis Engels nodig om de sessie te kunnen volgen.

Welkom bij de Gooikestra familie! Ontdek mee muziek van over de hele wereld. Allan leert je nieuwe tunes aan, van traditionele tot hedendaagse folk, zolang het dansbaar is. Alles doen we op het gehoor, zonder partituur, dus luister, probeer en speel. We maken samen arrangementen op maat van de mix van instrumenten die er zijn. We focussen vooral op het samen spelen en luisteren naar elkaar. Met veel fun en enthousiasme werken we toe naar dé apotheose: een energiek folkbal op de laatste avond van de stage!

🛠️ Alle instrumenten, behalve zware percussie, zijn welkom. Je vermeldt best bij inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt.

folkbal samenspel 2018

Gooikestra op Folk on stage

One big party met Gooikestra! ❤️ #stagegooik #folkonstage #muzmoz #40jaarstage

Geplaatst door Stage voor Traditionele Volksmuziek op Donderdag 30 augustus 2018

 

Allan Skrobe (SE)

© Jon Antonsson

Allan is een Zweeds snarenman (gitaar, mandola, mandoline en bas) met roots in de Balkan. Hij heeft een enorme passie voor folkmuziek en speelt in verschillende projecten als Jafar Hasan Aboud & The Mazguf Ensemble, Fareld, Rand, Lidija Dokuzovic Trio samen met zijn partner Lidija Dokuzović, die de sessie zang geeft. Hij geeft les aan de Academy of Music in Malmö en werkt daarnaast als producer, opnametechnicus en muzikant in zijn eigen studio White Room. Allan is tijdens de zomer een geliefd lesgever in Gooik en op verschillende ethno’s, waar hij al meer dan 50 keer artistiek leider was!

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Allan Skrobe contacteren.