21. samenspel ▷ Jonas Malfliet

Sessie samenspel

maximum 20 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor gevorderde muzikanten die een melodie op gehoor kunnen aanleren en een goeie technische basis op hun instrument hebben. Muzikanten die een begeleidingsinstrument spelen, hebben een basis aan akkoordenkennis nodig. Speel je een niet-chromatisch instrument zoals doedelzak, hou er dan rekening mee dat je niet alle melodieën zal kunnen spelen, en het dus handig kan zijn ook een ander instrument mee te nemen.

We leren traditionele muziek uit Noord, Oost, Zuid, West en alles wat daartussen ligt. Melodieën en liederen worden op een gestructureerde manier op het gehoor aangeleerd, waarbij we ingaan op typische versieringen en speelstijl. We werken rond het samen spelen in groep, rond improvisatie, akkoorden en begeleiding. We maken fijne arrangementen voor de aangeleerde stukken en gaan samen aan de slag met de sessie harmonie & arrangement bij Wouter Vandenabeele en de sessie percussie bij Jo Zanders. We sluiten de stage af met een concert in de Sint-Niklaaskerk waarbij het plezier van het muziek spelen helemaal centraal staat!

🛠️ Alle instrumenten zijn welkom, behalve drums en percussie. Opnameapparaat of smartphone, papier en potlood. Je vermeldt best bij inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt.

concert samenspel & percussie 2018

Samenspel & percussie on stage in Gooik

De sessie samenspel bij Toon Van Mierlo & percussie bij Jo Zanders on stage! #stagegooik #40jaarstage #muzmoz

Geplaatst door Stage voor Traditionele Volksmuziek op Woensdag 12 september 2018

 

Jonas Malfliet

© Marc Gysens

Jonas speelt accordeon & piano en voelt zich in heel wat muziekstijlen thuis. Hij toerde met wereldmuziekorkesten Les Busiciens, Olla Vogala en Transpiradansa! in Europa, China, Congo en Zuid-Afrika. Met de Syrische violist Shalan Alhamwy richtte hij Damast Duo op, hij maakt deel uit van het Syrisch-Turks-Belgisch orkest Jiraan en is huispianist van het Radio 2-programma De Rechtvaardige Rechters. Jonas genoot zowel een klassieke als jazzopleiding en schoolde zich verder bij op tal van internationale muziekstages. Hij is een ervaren leraar bij Muziekpublique, ethno en AKDT.

🔗 Website