22. samenspel ▷ Toon Van Mierlo

Sessie samenspel

maximum 20 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor gevorderde muzikanten die gemakkelijk melodieën op het gehoor leren, vlot overweg kunnen met hun instrument en probleemloos een melodie kunnen spelen. Begeleiders (contrabassen en percussionisten) moeten in staat zijn om de groep sterk te kunnen ondersteunen en ritmevast zijn. Accordeonisten met een diatonische accordeon hebben een instrument met drie rijen en zijn het gewoon om in andere toonaarden te spelen.

Toon leert vette tunes op het gehoor aan om er dan samen een boeiend en swingend verhaal van te maken. Ook gaan we dieper in op speelstijlen, akkoordenleer, arrangementen en improvisatie. Op de laatste dag van de stage brengen we samen vol overgave al onze nieuwe nummers tijdens een concert in de Sint-Niklaaskerk. En of ze het samenspel gehoord zullen hebben!

🛠️ Alle instrumenten zijn welkom! Je vermeldt best bij inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt.

 

Samenspel bij Toon Van Mierlo in concert!
#stagegooik #muzmoz

Geplaatst door Stage voor Traditionele Volksmuziek op vrijdag 25 augustus 2017

 

Toon Van Mierlo

© Ward Dhoore

Toon kreeg de muziekmicrobe als twintiger te pakken en leerde al snel tal van instrumenten spelen: uillean pipes, doedelzak, saxofoon, diatonisch accordeon, klarinet,… Als muzikale duizendpoot stond hij wereldwijd al op podia met Hot Griselda, Naragonia en Novar en is hij een gepassioneerd lesgever in binnen- en buitenland, intussen ook al vele jaren in Gooik.

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Toon Van Mierlo contacteren.