24. dans bij Katrien Van Craenenbroeck en Jeroen De Bie

Sessie dans

maximum 24 deelnemers
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan je nog inschrijven!

Voor gevorderde dansers vanaf 16 jaar die alle basispassen van folkdansen goed kennen (wals, mazurka, polka en scottish) of minder gevorderde dansers die snel leren.

Wil je graag je danstechniek van de koppeldansen verfijnen? Katrien en Jeroen leren nieuwe varianten en figuren voor een mazurka, scottish, wals en polka, bijvoorbeeld walsen in tegenrichting. Het accent wordt gelegd op het leiden van de partner, met veel aandacht voor individuele correcties. Alle dansen worden live begeleid door accordeonist Benjamin Macke (muzikant bij Shillelagh, Duo Macke-Bornauw, Odna), wat de interactie tussen dansers en de muziek alleen maar stimuleert!

Inschrijven is zowel mogelijk als individuele danser of als danskoppel. Indien je inschrijft als koppel, schrijft elke persoon zich apart in maar vermeld je wel wie je vaste danspartner is. Het tijdstip van inschrijving telt van de eerste persoon van het koppel die zich inschrijft. Je inschrijving als koppel is enkel geldig indien je danspartner zich binnen 10 minuten inschrijft voor de sessie dans. Aan de deelnemers die zich individueel inschrijven kan gevraagd worden om eens als man of eens als vrouw te dansen, indien er geen evenwicht zou zijn tussen het aantal mannen en vrouwen. Voor de danstechniek maakt dit weinig verschil, wel zal je moeten open staan om beide rollen aan te leren.

Zeker meenemen: soepele en comfortabele dansschoenen (deze zijn ook bij de lesgevers verkrijgbaar op de sessie)

Katrien Van Craenenbroeck

Katrien begon op zeer jonge leeftijd te dansen. Haar vader Renaat was een fervent volksdanser en deed onderzoek naar traditionele technieken van de West-Europese baldansen. Katrien begon samen met haar vader les te geven bij deĀ Lange Wapper en zet nu nog steeds de familietraditie verder. Ze focust zich in haar lessen vooral op danstechniek, -houding en -verfijning.

Jeroen De Bie

Jeroen ontdekte de wereld van de folkdans op 15-jarige leeftijd. Hij volgde les bij Renaat Van Craenenbroeck en nam deel aan verschillende dansstages in uiteenlopende stijlen. Hij heeft zelf een grote voorliefde voor koppeldansen. Sinds enkele jaren geeft hij samen met Katrien regelmatig dansstages.

Contacteer Katrien Van Craenenbroeck voor vragen over de sessie