24. dans ▷ Katrien Van Craenenbroeck en Jeroen De Bie

Sessie dans

maximum 24 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor gevorderde dansers die alle basispassen van folkdansen (wals, mazurka, polka, scottish) goed kennen of minder gevorderde dansers die snel leren.

Wil je graag je danstechniek van de koppeldansen verfijnen? Katrien en Jeroen leren je nieuwe varianten en figuren voor een mazurka, scottish, wals en polka, bijvoorbeeld walsen in tegenrichting. Het accent wordt gelegd op het leiden van de partner, met veel aandacht voor individuele correcties. Alle dansen worden live begeleid door accordeonist Vincent Verhelst, die thuis is in een brede waaier aan stijlen en invloeden van folk, traditionele muziek, jazz, bossanova tot swing schlagers, musette, tango, latin, pop en rock (BossaNouche, La Cabra Caliente, Salida Ocho, Bittere Ernzt,…). Wat nog meer de interactie tussen dansers en de muziek stimuleert!

Inschrijven is zowel mogelijk als individuele danser of als danskoppel. Indien je inschrijft als koppel, schrijft elke persoon zich apart in maar vermeld je wel wie je vaste danspartner is. Het tijdstip van inschrijving telt van de eerste persoon van het koppel die zich inschrijft. Je inschrijving als koppel is enkel geldig als de danspartners zich inschrijven met een tussentijd van maximum 10 minuten. Aan de deelnemers die zich individueel inschrijven kan gevraagd worden om eens als man of eens als vrouw te dansen, in het geval er geen evenwicht zou zijn tussen het aantal mannen en vrouwen. Voor de danstechniek maakt dit weinig verschil, wel zal je moeten open staan om beide rollen aan te leren.

🛠️ soepele en comfortabele dansschoenen

Proeven van de scottish!#stagegooik #muzmoz #dansdans

Geplaatst door Stage voor Traditionele Volksmuziek op Donderdag 24 augustus 2017

 

Katrien Van Craenenbroeck

Katrien & Jeroen

Katrien begon op zeer jonge leeftijd te dansen. Haar vader Renaat was een fervent volksdanser en deed onderzoek naar traditionele technieken van de West-Europese baldansen. Katrien begon samen met haar vader les te geven bij de Lange Wapper en zet nu nog steeds de familietraditie verder. Ze focust zich in haar lessen vooral op danstechniek, -houding en -verfijning.

Jeroen De Bie

Jeroen ontdekte de wereld van de folkdans op 15-jarige leeftijd. Hij volgde les bij Renaat Van Craenenbroeck en nam deel aan verschillende dansstages in uiteenlopende stijlen. Koppeldansen zijn z’n favoriete dansen. Samen met Katrien geeft hij regelmatig dansstages, dus ze zijn als duo perfect op elkaar ingedanst!

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Katrien Van Craenenbroeck contacteren.