27. aquarel ▷ Herman Dewit

Sessie aquarel

maximum 15 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor zowel prille beginnende aquarellisten als gevorderden die hun techniek willen aanschroeven.

We vliegen erin met het ontdekken van alle materialen waarmee we zullen werken: verf, penselen en papier. Daarna leert Herman je enkele basistechnieken en gaan we zoveel mogelijk ‘’en plein air’’ schilderen. Als landschapsschilder werken we rond luchten en wolken, bomen en struiken, water, weerspiegelingen, licht en schaduw. We gaan ook met pen en inkt aan de slag, maken een rietpen om met bister te schilderen en leren hoe we onze werken kunnen presenteren en inlijsten. De sessie aquarel wordt afgesloten met een mooie tentoonstelling van alles wat we gemaakt hebben!

🛠️ Neem alles mee wat je hebt aan materiaal: minimum de basiskleuren in tubes, enkele ronde penselen, aquarelpapier, keukenrol, 2 witte eetborden, gom, breekmes, rol plakband (tesa), potlood, plooistoeltje, waterflesje, 2 potjes voor water, multiplex plankje van 35 x 45 cm en eventueel een haardroger. Je krijgt nog een volledige materiaallijst in aanloop van de stage.

Herman Dewit

Herman is alom gekend als muzikant bij ’t Kliekske, Trommelfluit en Rosita & Herman, hij is daarnaast ook instrumentenbouwer, schrijver, aquarellist-tekenaar en stond mee aan de wieg van de stage in Gooik. Hij maakte al honderden aquarellen van voornamelijk landschappen en stadszichten die te zien waren op verschillende tentoonstellingen. Hij publiceerde twee toonaangevende boeken met tekeningen en aquarellen van Gooik en aquarellen gemaakt tijdens zijn vele concertreizen.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Herman Dewit contacteren.