27. doedelzak voor kinderen ▷ Debbie Lambregts

Sessie doedelzak voor kinderen

maximum 10 deelnemers van 8 tot 12 jaar
▷ Er zijn nog plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor jonge doedelzakfanaten die al wat muzikale voorkennis hebben en dit fantastische instrument willen leren spelen. Je moet nog geen noten kunnen lezen, we zullen vooral op het gehoor werken. Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Debbie leert je eerst hoe je op de doedelzak moet blazen met het juiste evenwicht tussen blazen en duwen. Want dat is de absolute basis voor het mooi bespelen van het instrument. We leren luisteren naar onze eigen klank en verbeteren deze door iets meer of iets minder te drukken. Dan gaan we spelenderwijs de verschillende noten en vingerzettingen verkennen. We werken daarbij in groep, individueel of in kleinere groepjes van 2. En natuurlijk leren we enkele eenvoudige, maar supertoffe melodietjes. Wie weet lukt het ons zelfs al om er een tweede stem onder te spelen! Wie gaat samen met Debbie mee de doedeluitdaging aan?

🛠️ Je kan deelnemen kan met een kleine doedelzak in do (C), speciaal gebouwd voor kleine vingers, zachter voor de oren én de spieren (blazen/duwen). Als je andere instrumentjes kan bespelen, dan mag je die ook altijd meebrengen. Opnameapparaat of smartphone, papier, schrijfgerief en kleurtjes.

Heb je zelf geen instrument? Geen probleem, tijdens de stage kan je een kinderdoedelzak huren voor slechts € 30. Vraag dit dan op voorhand aan bij je inschrijving.

stage voor traditionele volksmuziek

 

Debbie Lambregts

© Bart Vanoutrive

Debbie was 13 jaar toen ze gitaar begon te spelen en eigen songs te schrijven. Pas later ontdekte ze de Vlaamse doedelzak. Om het instrument helemaal onder de knie te krijgen volgde ze les in het jeugdmuziekatelier van Brasschaat en later aan LUCA School of Arts in Leuven. Ondertussen startte ze ook met lesgeven in het muziekatelier Ward De Beer en de academies van Blankenberge, Aalter, Schoten en Genk. Ze speelt doedelzak, gitaar én zingt bij de band Aidreann, in het oorlogsproject Klaproos en in haar singer-songwriter groep Pagan Sound Smash.

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Debbie Lambregts contacteren.