28. kindersessie 4-9 jaar

Kindersessie 4-9 jaar

maximum 40 deelnemers van 4 tot 9 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider deelneemt aan één van de andere sessies. Tijdens de stage splitsen we ons op in twee groepen met de jongere en oudere kinderen.

Als de Bremer stadsmuzikanten ergens komen optreden, is het altijd feest! Maar in Gooik is het anders. Hier gelden strenge geluidsnormen buiten en spelen ze met bourdons. Muzikanten spelen hier zelden met ‘elentriek’. Toch willen onze Bremerse vrienden erg graag eens naar de stage komen. Kunnen de Gooikse volksmuzikanten ervoor zorgen dat de stadsmuzikanten hun repertoire aanpassen, kunnen ze de dagenlange bourdonklanken verdragen of komt het tot een clash van muzikanten? Spannend!

🛠️ In aanloop van de stage krijgen de ouders nog een mail met meer informatie over de sessie en het materiaal dat de kinderen best meebrengen.

Mieke Evenepoel

Mieke heeft het niet voor de stad en ook niet voor dieren, laat staan dat ze iets voelt voor stadsbeesten. Toch wil ze hen een kans geven, maar niet op de gemakkelijkste manier. Weten ze genoeg over muziek? Kunnen ze hun mannetje staan op het podium én de dansvloer? Zijn ze mee met hun tijd? Spreken ze enkel Duits? Letterlijk zullen de dieren niet op de rooster gelegd worden, maar de Bremer stadsmuzikanten zijn al gewaarschuwd dat Mieke de rode loper voor hen niet zomaar zal uitrollen! Voor alle duidelijkheid: kinderen, ook al hebben ze varkensallures of geitentrekjes, verwelkomt ze met plezier, zolang ze maar bereid zijn om mee de muziek in te duiken.

Joke Delcour

Joke is een grote fan van de Bremer stadsmuzikanten. Vooral van de ezel! “Die is zo oehoeh en zo AAaaah”, zegt ze zelf. Ze vraagt zich wel af of die Gooikse volksmuzikanten even goed zijn. Als lerares expressie zal ze de kwestie grondig onderzoeken. Zingen en spelen ze correct? Zijn hun moves wel hip genoeg? Staan ze als artiesten op een podium?… want geitenwollensokken is zoooo 2006! Ze zal ze op tijd en stond wel een goed lesje leren…

Elise Rodriguez

In Gent komt Elise dikwijls stadsmuzikanten tegen in verschillende straten. Tijdens de jaarlijkse uitstap met haar kleuterklas is er altijd wel een kat, haan, hond en ezel aanwezig op de kinderboerderij. Maar de Bremer stadsmuzikanten heeft ze nog nooit ontmoet. Hopelijk zijn er ook dit jaar een hoop toffe kinderen in Gooik aanwezig om samen op zoek te gaan naar deze moedige dieren uit het muzikale sprookje. Het wordt een week vol bourdons, snaren, danspasjes en beestige muzikanten!

Katrien Schoonjans

Katrien houdt van kinderen, of het nu is om hen te animeren, les te geven of met hen te werken. Wie kan er kraaien op een doedelrietje, balken op een trekzak of kwaken op een draailier? Graag ga ik ernaar op zoek met de allerkleinsten, zodat we samen de rovers in het bos kunnen verjagen!

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Mieke Evenepoel contacteren.

Kindersessie 2018 & 2017