29. kindersessie 4-9 jaar

Kindersessie 4-9 jaar

maximum 40 deelnemers van 4 tot 9 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider deelneemt aan één van de sessies. Tijdens de stage splitsen we ons op in een kleutersessie van 4-6 jaar en een kindersessie van 7-9 jaar.

Bij opgravingen in Gooik werd een eeuwenoude hoeve ontdekt. Ergens in de bovenste grondlagen kwam eerst een houten kistje tevoorschijn. Maar omdat het voor de archeologen niet oud en interessant genoeg leek, belandde het ergens in de struiken. Omdat wij nu eenmaal verschrikkelijk nieuwsgierig zijn, trok het wel onze aandacht. We ontdekten dat er een oude verrekijker en een slordig scheepsjournaal in zaten. In moeilijk te ontcijferen hanenpoten zijn er verslagen en tekeningen in gekribbeld door een onbekende kapitein. Wij proberen nu om wijzer te worden uit zijn notities over schipbreukelingen, koraalriffen en vreemde onderwaterwezens. Tijdens de stage in augustus brengen we het scheepsjournaal mee en kunnen jonge waterratten met ons op zoek gaan of dit enkel fantasie is van een gekke kapitein!

🛠️ In aanloop van de stage krijgen de ouders nog een mail met meer informatie over de sessie en het materiaal dat de kinderen best meebrengen.

Mieke Evenepoel

Mieke & Joke

Al jaren voelt ze zich op de stage in Gooik als een vis in het water, maar dit jaar kan ze eindelijk haar alter ego “Mieke de waterrat” alle eer aandoen. Waar andere mensen diep in hun kraag kruipen bij de eerste druppel regen, danst zij zingend door de plassen. De manier waarop mini-diertjes, zand en plantjes sierlijk in al dat nat wiegen fascineert haar enorm. Nu ze dat oude scheepsjournaal vond, is ze er zeker op gebrand om tijdens de kindersessie er een creatieve zoektocht van te maken.

Joke Delcour

Joke staat al 10 jaar met haar laarzen in het water. Het communiceren met allerlei vreemde wezens is haar vak geworden. Daarnaast verdiept ze zich graag in de muzikale en tekenkundige uitlatingen van die vreemde wezens en zingt ze hen ten dans. Nu onderzoekt ze de wonderlijke onderwaterwereld zodat ze in augustus alle helpende handen kan begeleiden op een heus avontuur in het water!

Elise Rodriguez

Elise & Katrien

Als dierenliefhebster zal Elise met plezier alles over vissen en co uitwerken tijdens de stage. Reusachtige zeepbellen blazen, op ontdekkingstocht met een (duik)boot en waterspelletjes is voor haar dagelijkse kost in haar kleuterklas. Naar ’t schijnt is die onderwaterwereld echt prachtig. Zijn jullie ook zo nieuwsgierig? Haal die snorkel en je zwemvliezen al maar boven!

Katrien Schoonjans

Dit jaar werd Katrien erbij geroepen omwille van haar expertise in alles van water, zij kan namelijk zowel liedjes gorgelen als bellen blazen via een rietje. Als jullie dit zelf ook leren, kunnen we er onderzoeken of de kapitein gek was of werkelijk echte fantasieën op papier heeft gezet. Verdere specialiseerde ze zich in het ontcijferen van vreemde geschriften, het lokken van onderwaterwezens met vreemde kinderklanken en het afstoffen van houten kistjes met een penseeltje.

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Mieke Evenepoel contacteren.

Kindersessie in 2017