30. jeugdsessie 13-16 jaar

Jeugdsessie 13-16 jaar

maximum 40 deelnemers van 13 tot 16 jaar
▷ Er zijn nog plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor jongeren die houden van muziek! Jongeren onder de 16 jaar moeten begeleid worden door een ouder of een volwassen begeleider die zelf ook deelneemt aan één van de andere sessies. Een instrument beheersen is geen dwingende vereiste, wel mooi meegenomen. Geef bij de inschrijving al een korte omschrijving mee van jouw reeds verworven muzikale vaardigheden, ambities en pure goestingskes. Sommige deelnemers kennen de werkwijze reeds maar hebben misschien nog nooit uitgewerkte Gooikse muziek-wensen, anderen komen voor het eerst naar de jeugdsessie en staan open voor ruime input. Aarzel niet om je voorstellen door te sturen naar Luc, Bert of Floere!

Er was eens… Dit jaar nemen we jullie mee in de wondere sprookjeswereld van de doedelende feeën, peperkoeken draailieren, een fijferend Roodkapje en een spinnewiel in sol groot. Traditiegetrouw trachten we een grote gemene deler te vinden in de wensen van de deelnemers én knutselen we daarrond een mozaïek. Het programma hangt dus mee af van het niveau en de nieuwsgierigheid van de groep! Een leuke bijzaak is dat er tijdens de sessie vaak muzikale zusterzielen gevonden en bloedbroederschappen gesmeed worden, zo bleek in het althans in voorgaande edities.

Op het sessiemenu kan bijvoorbeeld staan: samenspel ▷ instrumentenbouw ▷ emmerfluit ▷ muzikaal luisterspel ▷ symfonisch folkorkest ▷ initiatie in nog on-verkende en aanwezige instrumenten (misschien wel doedelzak of ukulele of harp of …) ▷ dans ▷ muzikale spellen ▷ arrangeren van gekende of ter plekke aangeleerde muziekstukskes ▷… Op de voorlaatste dag presenteren we dit alles in een eigenwijze show voor iedereen die het wil zien!

🛠️ Eigen instrument(en), schrijfgerief, papier, pupiter, verkleedkledij die past in het thema sprookjes (Er was eens…), eigen plannen en partituren (en geniale muzikale concepten en ideeën die door het brein suizen). Voor het gebruik van instrumenten en materiaal tijdens de sessie, zal een bedrag van € 15 gevraagd worden tijdens de stage, te betalen aan de lesgevers zelf.

groepsfoto jeugdsessie 2018

Luc Van Hende

Luc geeft gepassioneerd muziekles en expressie aan opvoeders in spe en was jarenlang actief als ortho-agogische muziekbeoefenaar voor de vereniging Muziek en Handicap. Als muzikant én instrumentenbouwer hebben steelstringinstrumenten voor hem al lang geen geheimen meer. Een eerste – groene – viool (mét stapel) liep onlangs van stapel. Een danspas, een klimaatvriendelijk instrument van wegwerpmateriaal, een leuk ‘lieken’,… staan zowat dagelijks op zijn menu.

Bert De Cock

Bert haalde een masterdiploma in de muziekpedagogie aan LUCA School of Arts in Leuven. Daarnaast is hij al jaren actief in de folkwereld. Hij zal nu al voor de 22ste keer naar de stage in Gooik komen, eerst als deelnemer en later als begeleider van de jeugdsessie. Hij is een muzikale duizendpoot die zich de afgelopen jaren heeft toegelegd op samenspelstages voor jongeren. Sinds 2010 organiseert hij met vzw Muzikids jaarlijks verschillende toffe muziekstages voor kinderen en jongeren en daarnaast dirigeert hij het popkoor Sing Out Loud. Sinds vorig jaar leidt hij de privémuziekschool Creamuse in Zwalm in goeie banen.

🔗 Website

Floere Van Hende

© Bert De Cock

Als telg uit een familie vol animatietalent zet Floere de muzikale lijn viool- en ukelelegewijs verder. Ze begeleidt jongeren met autisme, is therapeut en leerkracht. Daarnaast werkt ze ook als straatanimator bij Kip Van Troje.

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Luc Van Hende of Bert De Cock contacteren.

Show jeugdsessie 2018 & 2017