31. samenspel voor jongeren

Samenspel voor jongeren

maximum 30 deelnemers
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan je nog inschrijven!

Voor gevorderde muzikanten van 13 t.e.m. 16 jaar met minimum enkele jaren instrumentervaring. Vlot een nieuwe melodie of akkoorden kunnen spelen op je instrument (op het gehoor of met partituur) is een must! Alle instrumenten zijn welkom, graag bij inschrijving vermelden welk(e) instrument(en) je precies speelt en hoelang je al speelt. Jongeren onder de 16 jaar moeten begeleid worden door een ouder of een volwassen begeleider die zelf ook deelneemt aan één van de sessies.

Met gidsen Bert, Lode en Siebert gaan we op muzikale wereldreis, waarbij we de mooiste tunes uit verschillende continenten verzamelen. Een Ierse jig, Argentijnse tango, Zweedse wals, Afrikaanse percussie, Thaïse mantra,… alles is mogelijk! We leren samen nieuwe tunes aan en creëren betoverende arrangementen. Daarnaast is er zeker ook ruimte voor eigen inbreng, improvisatie en het musiceren in kleinere bezettingen. Het aanleren van de muziek gebeurt zowel op het gehoor, als met partituren. Na vijf dagen intensief spelen, brengen we ons nieuw repertoire samen met de jeugdsessie rond het thema (vanille-)ijs rond de wereld, in 5 dagen!

Zeker meenemen: je instrument(en), pupiter, schrijfgerief en eventueel eigen partituren.

Bert De Cock

Bert haalde een masterdiploma in de muziekpedagogie aan het Lemmensinstituut in Leuven en geeft les aan kinderen op de basisschool. Met een passie voor folk is hij al 20 jaar een vaste aanwezige op de stage in Gooik: eerst als deelnemer en later als begeleider van de jeugdsessie. Hij is een muzikale duizendpoot die zich de afgelopen jaren heeft toegelegd op samenspelstages voor jongeren. Sinds 2010 organiseert hij met vzw Muzikids jaarlijks toffe workshops en muziekkampen voor kinderen en jongeren en is hij oprichter en bezieler van het popkoor Sing Out Loud.

© Tinekes photography

Lode Desplancke

Lode kreeg als jonge knaap de saxofoonmicrobe te pakken, van alt, sopraan en tenor tot bariton. Via vrienden leerde hij folkmuziek kennen en verruimde hij bijgevolg zijn instrumentarium tot gitaar, bodhrán en whistle. Momenteel heeft hij een (uit de hand gelopen) verzameling van een 60-tal muziekinstrumenten. Hij blaast, slaat of tokkelt bij het Cosmo Quintet, het Beaufour Saxophone Quartet en in de harmonie van Heist, begeleidt mee het popkoor Sing Out Loud én is vaste lesgever op de kampen van Muzikids.

 

© Mattias De Smet

Siebert De Ruyver

Siebert begon al op 4-jarige leeftijd met slagwerk te spelen en is er nog steeds even passioneel mee bezig. Momenteel bereidt hij zich in de Kunsthumaniora in Brussel voor op studies jazz en lichte muziek aan het conservatorium. Folkmuziek leerde hij kennen via de muziekkampen van Muzikids en als drummer bij het Cosmo Quintet.

Contacteer Bert De Cock voor vragen over de sessie

Jeugdsessie Gooik 2015 (bisnummer)

Geplaatst door Muzikids Vzw op maandag 31 augustus 2015