31. jeugdsessie 13-16 jaar

Jeugdsessie 13-16 jaar

maximum 40 deelnemers van 13 tot 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor jongeren die houden van muziek! Jongeren onder de 16 jaar moeten begeleid worden door een ouder of een volwassen begeleider die zelf ook deelneemt aan één van de sessies. Een instrument beheersen is geen dwingende vereiste, wel mooi meegenomen. Geef bij de inschrijving al een korte omschrijving mee van jouw reeds verworven muzikale vaardigheden, ambities en pure goestingskes. Sommige deelnemers kennen de werkwijze en hebben allicht nog nooit uitgewerkte Gooikse muziek-wensen, anderen komen voor het eerst en staan open voor ruime input.

Speciaal voor de 40ste editie trachten we een grote gemene deler te vinden in de wensen van de deelnemers én knutselen we daarrond een mozaïek. Het programma hangt dus mee af van het niveau en de nieuwsgierigheid van de groep! Op het menu kan bijvoorbeeld staan: samenspel ▷ instrumentenbouw ▷ emmerfluit ▷ muzikaal luisterspel ▷ symfonisch folkorkest ▷ initiatie in nog on-verkende en aanwezige instrumenten (misschien wel doedelzak of ukulele of harp of …) ▷ dans ▷ muzikale spellen ▷ arrangeren van gekende of ter plekke aangeleerde muziekstukskes ▷ … Op de voorlaatste dag presenteren we dit alles in een eigenwijze show voor iedereen die het zien wil!

🛠️ Eigen instrumenten, schrijfgerief, papier, pupiter, eigen plannen en partituren (en geniale muzikale concepten en ideeën die door het brein suizen). De laatste 4 weken hou je je mailbox extra in de gaten voor de laatste directieven, want tegen dan kregen we van de deelnemers al wat wensen terug. Voor het gebruik van instrumenten en materiaal tijdens de sessie, zal een bedrag van € 15 gevraagd worden tijdens de stage, te betalen aan de lesgever zelf.

Luc Van Hende

Luc geeft gepassioneerd muziekles en expressie aan opvoeders in spe en was jarenlang actief als ortho-agogische muziekbeoefenaar voor de vereniging Muziek en Handicap. Als muzikant én instrumentenbouwer hebben steelstringinstrumenten voor hem al lang geen geheimen meer. Binnenkort loopt ook een eerste viool van stapel. Met zijn overweldigend enthousiasme zet hij alle jongeren aan tot zingen, dansen en musiceren. Jullie zijn gewaarschuwd!

Bert De Cock

Bert haalde een masterdiploma in de muziekpedagogie aan het befaamde Lemmensinstituut in Leuven. Daarnaast is hij al jaren actief in de folkwereld. Hij zal nu al voor de 21ste keer naar de stage in Gooik komen, eerst kwam hij als deelnemer en later als begeleider van de jeugdsessie. Hij is een muzikale duizendpoot die zich de afgelopen jaren heeft toegelegd op samenspelstages voor jongeren. Sinds 2010 organiseert hij met vzw Muzikids jaarlijks verschillende toffe muziekstages voor kinderen en jongeren en daarnaast dirigeert hij het popkoor Sing Out Loud.

🔗 Website

Floere Van Hende

Als telg uit een familie vol animatietalent zet Floere de muzikale lijn viool- en ukelelegewijs verder. Ze begeleidt jongeren met autisme, is therapeut in wording en leerkracht. Daarnaast sjort ze bij de scouts zowaar ukuleles in elkaar!

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Luc Van Hende of Bert De Cock contacteren.