4. diatonisch accordeon gevorderden bij Wim Claeys

Sessie diatonisch accordeon gevorderden

maximum 12 deelnemers
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan je nog inschrijven!

Voor gevorderde accordeonisten vanaf 16 jaar die benieuwd zijn om nieuw repertoire te ontdekken.

Zoek je een inspirerende ontdekkingstocht naar onbekende, mooie en authentieke trekzakmuziek? Welk soort diatonische accordeon je mag hebben, er zit op elk type een instrument verborgen waarop veel traditionele muziek is gecomponeerd: de éénrijer oftewel het melodeon. Onder het motto back-to-basics heeft Wim zich de afgelopen jaren verdiept in wat er allemaal aan originele éénrijermuziek bestaat en staat hij nu te popelen om al die zalige en verrassend makkelijke muziek met jou te delen. Een unieke kans om kennis te maken met de verschillende traditionele stijlen van over de hele wereld waarin het melodeon een rol speelt, denk maar aan Ierland, Louisiana, Quebec, Zweden en Centraal-Frankrijk!

Zeker meenemen: een zo licht mogelijke diatonisch accordeon of melodeon met een C-rij zonder omgedraaide toets. Wie een melodeon heeft in een andere toonsoort dan C, mag die ook zeker meebrengen.

Wim Claeys

© Mattias De Smet

Wim is zanger, muzikant, cabaretier, volksliedjesexpert, componist, Gentse Feestengangmaker, Boombalbezieler, trekzakmentor, Gentse Zangstondedirigent en folkartiest. Deze duizendpoot werd lang geleden tijdens een stage in Gooik verliefd op de diatonische accordeon en startte zijn muzikale carrière bij Ambrozijn, Göze en Tref. Nu staat hij vooral op de planken als zanger van Gentse folksongs met zijn Schuune Bende, als cabaretier met eigen onemanshows en als bezieler van het jeugdkoor De Stemband. Wim verspreidt ook graag zijn muzikale expertise en enthousiasme over de wereld als artistieke leider van stages en workshops.

Website

Contacteer Wim Claeys voor vragen over de sessie