4. diatonisch accordeon gevorderden ▷ Bruno Le Tron (FR)

Sessie diatonisch accordeon gevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor gevorderde accordeonisten die hun instrument voldoende beheersen, verschillende ritmes onder de knie hebben (2/4, 3/4, 6/8), de positie van de belangrijkste akkoorden op 2 rijen aan de rechterkant kennen en vertrouwd zijn met op het gehoor spelen. Je hebt een basiskennis Frans nodig om de sessie te kunnen volgen.

Op het gehoor leren we nieuwe traditionele folkmelodieën en eigen composities van Bruno. We ontdekken daarbij wat de vele mogelijkheden zijn van arrangement en harmonie. Bruno focust ook op versieringen, verschillende stemmen en akkoorden. Alles leren we op het gehoor, dus zonder partituren. Je krijgt zeker genoeg input om zelf later thuis uitgebreid mee aan de slag te gaan!

🛠️ diatonische accordeon in stemming G/C (sol/do) met minimum 2 rijen en een opnameapparaat

Bruno Le Tron (FR)

© Hedwige Pint

Als één van de Franse grootmeesters op diatonisch accordeon wordt Bruno getypeerd door zijn stijl vol energie. Hij voelt zich als een vis in het water in de traditionele muziek uit Centraal-Frankrijk en Bretagne, maar staat intussen al meer dan 30 jaar op internationale podia met groepen als Tref, Maubuissons, la Cie du beau temps en Samuraï. Tijdens zijn goedgevulde muzikale carrière gaf hij veel stages over heel Europa en creëerde hij tal van composities, denk maar aan de klassieker Valhermeil. Recent bracht hij een nieuw solo-album uit, Initium, vol energetische composities van zijn hand. Een autodidact pur sang, groot talent en fervent voorstander van de orale traditie!

 

🔗 Website
🔗 Facebookpagina

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Bruno Le Tron contacteren.

 

 

Final party met duo Bruno Le Tron & Wim Claeys! Of was het nu kwartet of …? #stagegooik #folkonstage #muzmoz #valhermeil

Geplaatst door Stage voor Traditionele Volksmuziek op vrijdag 25 augustus 2017