4. diatonisch accordeon gevorderden ▷ Simone Bottasso (IT)

Sessie diatonisch accordeon gevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
VOLZET – je kan nog inschrijven op de wachtlijst!

Voor gevorderde accordeonisten die hun instrument voldoende beheersen, wat ervaring hebben met samen spelen en snel kunnen leren. Je kan gemakkelijk een nieuwe melodie leren spelen op gehoor of met partituur en de belangrijkste akkoorden spelen met je rechterhand. Je kan zelfstandig zaken in de vingers krijgen en ook in groep werken aan opdrachten. Je hebt een basiskennis Frans of Engels nodig om de sessie te kunnen volgen.

Simone leert je enkele fijne, soms eenvoudige, melodieën om er dan verder grondig mee aan de slag te gaan. Verwacht dus geen tientallen nieuwe tunes. We worden eerst verliefd op de melodie en zoeken dan allerlei manieren waarop we deze natuurlijk op ons instrument kunnen laten klinken. Ook analyseren we de tune, smukken deze op met uitgebreide ritmes en tal van versieringen én maken een mooi arrangement voor één of meerder accordeons. Waarom? Gewoon om te blijven ervaren dat het de beste melodie is die we ooit hebben gespeeld!

Daarnaast werken we ook op grooves en funky begeleidingen. We ontdekken samen verschillende gebruikelijke en minder voor de hand liggende percussieve mogelijkheden van ons instrument en proberen zeer goeie vrienden te worden met onze metronoom en polyritmiek. De focus ligt eveneens op arrangement en compositie specifiek voor diatonische accordeon en we wagen ons zelfs aan improvisatie met modale toonladders en/of verschillende akkoorden.

🛠️ diatonische accordeon in stemming G/C (sol/do) met minimum 2 & 1/2 of 3 rijen en 12/18 bassen is aan te raden om alles mee te kunnen volgen en spelen. Smartphone met Whatsapp (om snel opnames met elkaar te kunnen delen) of een opnameapparaat voor wie geen smartphone heeft, hoofdtelefoon, muziekpapier, potlood, gom, al je ritmische vaardigheden en heel veel vragen en nieuwsgierigheid. Simone zorgt voor de rest! Je kan filmpjes maken tijdens de sessie, maar mag deze enkel achteraf zelf gebruiken (niet online delen).

 

Simone Bottasso (IT)

Simone is een veelzijdige muzikant uit Italië met een tweede thuisbasis in Rotterdam. Hij leerde Italiaanse en Occitaanse folk spelen op diatonische accordeon, studeerde klassieke en jazzfluit aan het Conservatorio Giuseppe Verdi in Turijn en verdiepte zich in compositie voor jazz, hedendaagse en elektronische muziek aan Codarts. Hij combineert zijn instinct als improvisator en vaardigheden als componist om muziek te creëren die altijd verrast. Hij speelt zowel folk, wereldmuziek, jazz en pop met groepen Duo Bottasso, Samurai Accodion, Abnoba, The Folk Messengers, Stygiens, Suriscot, Tradalp, New Rotterdam Jazz Orchestra, Luca Curcio & Free Humans, DNL – Digital Nature of Life. Hij richtte het orkest Folkestra & Folkoro op, dat zijn composities en arrangementen brengt en waar hij inventief dirigeert met behulp van improvisatie, soundpainting en grafische partituren. Naast muzikant en componist is Simone ook een veelgevraagd lesgever voor internationale workshops en masterclasses. Je kan ook online les bij hem volgen en via video op Youtube. Zijn gulzige interesse in allerlei soorten muziek drijven hem samen met zijn verbeeldingskracht voortdurend vooruit om zijn traditionele roots te vermengen met zoveel mogelijk andere genres.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Simone Bottasso contacteren.