5. doedelzak beginners bij Bart De Cock

Sessie doedelzak beginners

maximum 12 deelnemers
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan je nog inschrijven!

Ben je ouder dan 12 jaar, absolute doedelzakbeginner of beginner en kan je al op het gehoor een melodie-instrument bespelen of gewoon noten lezen? Dan kan jij starten met doedelzak spelen!

Hoe krijg je in hemelsnaam iets van geluid uit die zak met blaas- en bourdonpijpen? Bart toont het je! Via oefeningen en échte melodieën leren we de correcte houding aan, de basis van blaas- en speeltechniek, articulatie en eenvoudige versieringen. Ondertussen hebben we steeds aandacht voor de stemmingsmogelijkheden en de bouw van het instrument. Tussendoor maken we een doedelfluit (dezelfde vingerzetting als een doedelzak) die je kan meenemen naar huis!

Zeker meenemen:
– pupiter en/of opnameapparaat.
– goed bespeelbare, luchtdichte en gestemde doedelzak met toonbereik van een octaaf, grondtoon met pinkgat open.
– voor het maken van de doedelfluit: stukje schuurpapier, meetlat 40 cm, potlood, stevig breekmes en klein plat vijltje.

Heb je geen instrument maar wil je graag deelnemen? Tijdens de stage kan je een doedelzak huren voor slechts € 30. Vraag dit dan zeker aan bij je inschrijving.  

Bart De Cock

© Ward Dhoore

Bart kreeg al op zijn 13de een doedelzak in de handen en schoolde zich tot een gedreven muziekpedagoog. Hij geeft al 38 jaar doedelzakles in Sint-Niklaas, waar hij in de muziekacademie ook de levendige folkafdeling coördineert. Als muzikant staat Bart mee aan de wieg van de gerenommeerde folkband Kadril en speelt hij bij Trommelfluit, De Garre van Kornee en in doedelzakduo met Stefan Timmermans. Nu al 10 jaar staat hij aan het roer van De Grote Kornemuze, een doedelzakband met méér dan 130 inlandse doedelzakken.

Contacteer Bart De Cock voor vragen over de sessie