5. doedelzak beginners ▷ Birgit Bornauw

Sessie doedelzak beginners

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor alle curieuzeneuzen die graag eens op een doedelzak willen spelen, maar eveneens voor beginnende spelers. Ook als je nog geen muziekkennis hebt of geen noten kan lezen, kan je deelnemen!

Met vrolijke liedjes leren al onze vingers de juiste weg vinden op de doedelzak! Birgit leert je ook heel wat bij over het onderhoud en de duw- en blaastechniek. We werken zowel individueel als in groep, want samen spelen geeft veel voldoening. Om het geheel nóg mooier te doen klinken, leren we eenvoudige begeleidingen spelen onder de melodieën. We werken op gehoor, maar leren de beginselen van de notenleer zodat je achteraf thuis zelf zonder problemen verder aan de slag kan!

🛠️ doedelzak in G/C, opnameaparaat of smartphone, map, schrijfgerief

Heb je zelf geen instrument? Geen probleem, tijdens de stage kan je een doedelzak huren voor slechts € 30. Vraag dit dan op voorhand aan bij je inschrijving.

Birgit Bornauw

© Geert Vanderslagmolen

Birgit begon als kind met klassieke viool, maar ontdekte op 15-jarige leeftijd de doedelzak op de stage in Gooik. Ze legt zich sindsdien helemaal toe op het instrument én de traditionele muziek. Met een master barokmusette en doedelzak aan LUCA School of Arts in Leuven op zak, toert ze al meer dan 15 jaar met verschillende groepen door Europa en ook ver daarbuiten, denk maar aan de doedelzakfanfare BBGE, Transpiradansa!, Griff en Bon Matin. Vandaag is Birgit vooral actief aan de zijde van haar partner Benjamin Macke in het Duo Macke-Bornauw rond balfolk en It’s Baroque To My Ears, een luisterconcert rond barokmuziek en Muzikaciné waar ze oude stomme films begeleiden op atypische instrumenten. Birgit geeft regelmatig les in doedelzak, samenspel en muziekgeschiedenis in binnen- en buitenland, momenteel geeft ze vast les in de academie van Gent en Ieper/Dranouter.

🔗 Facebookpagina

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Birgit Bornauw contacteren.