6. doedelzak gevorderden ▷ Pieterjan Van Kerckhoven

Sessie doedelzak gevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor gevorderde doedelzakspelers die de basistechnieken beheersen, alle noten (majeur en mineur) op de schalmei kennen, zuiver en vlot spelen en een stabiele druk kunnen houden.

Welkom bij Pieterjan in de doedelzaksessie voor gevorderden! We vertrekken van een goeie melodie en beginnen dan (buiten de lijntjes) te kleuren. We gaan typische doedelzakversieringen toevoegen, tweede stemmetjes improviseren en de melodie variëren. Dat alles met voldoende ruimte om ieders techniek wat bij te schaven. Verwacht geen 20 nieuwe melodieën, maar enkele pareltjes waarmee we onze doedelzak heerlijk laten zingen en enkele vingerbijters om onze buren op te vrolijken 😊. En dat een paar uur per dag!

🛠️ een speelklare en goed intonerende doedelzak in sol (G) met een speelklaar & speelbaar riet. Als je nog andere doedelzakken hebt, breng die dan gerust mee. Een opnameapparaat of smartphone is handig!

Pieterjan Van Kerckhoven

© Mattias De Smet

Pieterjan begon op 17-jarige leeftijd te doedelen aan de academie van Sint-Niklaas bij Bart Van Troyen. Daarna trok hij richting LUCA School of Arts in Leuven om doedelzak en barokmusette te studeren bij Jean-Pierre Van Hees. Al meer dan 10 jaar geeft hij nu zelf de doedelzakmicrobe aan veel leerlingen door in de academies van Eghezée, Elsene, Woluwe, Brussel en aan LUCA School of Arts. Op internationale podia is Pieterjan vaak te spotten met de folkbands WÖR en EmBRUN en het barokensemble Bourdon Collectief samen met Bart Van Troyen aan de musettes.