7. doedelzak vergevorderden bij Rémi Decker

Sessie doedelzak vergevorderden

maximum 12 deelnemers
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan je nog inschrijven!

Voor vergevorderde doedelzakspelers vanaf 16 jaar die vlot spelen en goed overweg kunnen met de vingerzettingen.

Doedelzakspelers die nóg mooiere klanken uit hun “zak” willen halen, zijn bij Rémi aan het juiste adres! We spelen samen melodieën van hier en daar (Frankrijk, België, Scandinavië, Balkan, Midden-Oosten) met oog op de muziek én de dansbaarheid. Afwerking vinden we in de opfrissing en uitbreiding van de verschillende basistechnieken: rappels, vibrato’s, rolls en vingerslagen. We proberen ook variaties uit op de melodie en maken zelfs 2de en 3de stemmen, met een kleine uitstap naar de harmonie en modale polyfonie. Speciale wensen kunnen ook op voorhand doorgegeven worden aan Rémi. We kiezen in de eerste plaats om te leren op het gehoor, met de partituur in het vizier indien nodig. Ook werken we vooral in groep, soms individueel, om de laatste dag een paar nummers te brengen voor dansers én aandachtige luisteraars. Bovenal krijg je meer dan gewoon wat technieken mee naar huis: muzikaliteit en plezier maken zijn zeker een must!

Zeker meenemen: doedelzak in sol (G) in goede staat: een bezoekje aan de bouwer is aangeraden, vergeet niet dat je een week lang intensief op je instrument zal spelen! Wie ook een doedelzak in re (D) en do (C) heeft, mag die meebrengen.

Rémi Decker

© Jabjah Prod.

Rémi is een veelzijdige muzikant die als autodidact de doedelzak ontdekte. Hij vindt een mooi evenwicht tussen traditie en creativiteit waardoor zijn projecten bruisen van originaliteit, virtuositeit en emotie. Zowel op folk-, jazz- als klassieke podia voelt deze doedelzakvirtuoos zich thuis met Griff en Decker-Malempré. Als lesgever wordt hij regelmatig in Europa en daarbuiten gevraagd en sinds kort kan je ook online doedelzaklessen volgen bij hem: SOS Cornemuse!

Website

Contacteer Rémi Decker voor vragen over de sessie