7. doedelzak vergevorderden ▷ Julien Cartonnet (FR)

Sessie doedelzak vergevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor vergevorderde doedelzakspelers die vlot melodieën kunnen spelen, goed de druk kunnen behouden en hoge octaafnoten kunnen spelen. Je hebt een basiskennis Engels of Frans nodig om de sessie te kunnen volgen.

Met veel plezier ontdekken we samen de traditionele muziek uit Morvan en ook ruimer uit Midden-Frankrijk, waar Julien van afkomstig is. We leren nieuwe tunes aan op het gehoor en werken vooral op versieringen en technieken voor een nog betere interpretatie en expressie.

🛠️ doedelzak in sol (G) in goede staat en vooral veel goesting om te spelen!

Julien Cartonnet (FR)

© Véronique Chochon

Julien ontdekte de Franse doedelzak op 9-jarige leeftijd en begon al snel muziek uit de Morvan te spelen naar het voorbeeld van Raphaël Thiéry. Later ontdekte hij ook de uillean pipes, de Ierse doedelzak, en zo slopen de versieringen uit de Ierse folk helemaal in zijn vingers. Hij won een eerste prijs op de wedstrijd tijdens de Rencontres Internationales de Luthiers et Maîtres Sonneurs, nam een eigen solo-album op en verdiept zich nog meer in de Ierse muziek met tenorbanjo. Je kan hem live horen bij o.a. Lost Highway, Topette, Mister Klof en Luas en op verschillende plaatsen in Europa stage bij hem volgen.

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Julien Cartonnet contacteren.