9. draailier gevorderden bij Isabelle Pignol (FR)

Sessie draailier gevorderden

maximum 12 deelnemers
Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan je nog inschrijven!

Voor gevorderde draailierspelers vanaf 16 jaar die vlot hun instrument kunnen bespelen, de vierslag (zelfs onregelmatig) kennen en goed alle noten weten te vinden op het klavier. Deelnemers moeten een basiskennis Frans hebben om de sessie te kunnen volgen.

Onder de deskundige begeleiding van Isabelle perfectioneren we onze draailierskills. Hoe kan je vrijer spelen en tegelijk ritmisch stabiel blijven? Hoe speel je bepaalde effecten als legato, tegentijd, syncope, voorslag, vibrato, pizzicato en andere versieringen? Hoe verbeter je je binaire, ternaire en asymmetrische slag of slag in 6? Hoe speel je meer “swing” met behulp van de chien? Hoe maak je een tegenmelodie? Hoe improviseer je op een draailier? We verkennen ook harmonie op de draailier door middel van arpeggio’s, gaan op zoek naar verschillende klanken en onderzoeken wat mogelijk is qua interpretatie en stijl. We gaan voornamelijk in groep én op het gehoor aan de slag met traditionele en hedendaagse tunes en doen dagelijks oefeningen op de speelhouding om onze klank nog te verbeteren!

Zeker meenemen: draailier in goede staat (alle stemmingen zijn welkom), opnameapparaat en muziekpapier.

Isabelle Pignol (FR)

© José Khan

Isabelle draait al 35 jaar lang aan haar geliefkoosde instrument en geeft meer dan 30 jaar les. Ze tast graag de grenzen van de modale muziek, folk, wereldmuziek en jazz af met het historische instrument. Nieuwe technieken, verrassende klanken, eigen composities en een elektroakoestisch instrument geven kleur aan haar avontuurlijke stijl. Ze staat mee aan de wieg van de groep Dédale, die een nieuw elan aan de traditionele muziek in Europa gaf. Momenteel zingt en speelt ze bij Tri-Bal en Rythmites en geeft ze haar uitgebreide muziekkennis door tijdens workshops over heel Europa.

Website

Contacteer Isabelle Pignol voor vragen over de sessie