9. draailier gevorderden ▷ Patrick Bouffard (FR)

Sessie draailier gevorderden

maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar
▷ Er zijn nog enkele plaatsen vrij, dus je kan nog inschrijven!

Voor gevorderde draailierspelers die vlot melodieën kunnen spelen, geen probleem hebben met op het gehoor spelen en de slagen onder de knie hebben. Je hebt een basiskennis Frans of Engels nodig om de sessie te kunnen volgen.

Patrick brengt tal van dansmelodieën uit Centraal-Frankrijk mee om op het gehoor te leren. We verkennen de typische ritmes van de dansen met onze draailier. Met de rechterhand verbeteren we ook onze klankproductie, de droge, vette slagen en onze ritmiek. De techniek van onze linkerhand krikken we op op vlak van melodische zinnen, variaties in versieringen en tegentijden. Samen werken we als draailierensemble verder op verschillende stemmen (melodie & harmonie) en gieten we de tunes in fijne arrangementen.

🛠️ draailier in goede staat (bij voorkeur re/sol, maar een andere stemming mag ook) en een opnameapparaat

Patrick Bouffard (FR)

© J.L. Matte

De Franse draailiervirtuoos Patrick Bouffard behoort tot het kruim van de folk. Niet alleen in Centraal-Frankrijk, waarvan hij afkomstig is, maar in heel Europa geldt hij als één van de referenties qua draailier en folk. Hij heeft intussen meer dan 3000 concerten op de teller staan met groepen als Trio Patrick Bouffard, Evening Star, duo Bouffard/Chabenat, Central Bal, Vielleux du Bourbonnais, La Chavannée en Scarp. Zijn speelstijl is pittig en vet met diepe wortels in de bourbonnaisestijl én met invloeden uit andere tradities uit Europa en het Oosten.

🔗 Website

▷ Voor vragen over de sessie, kan je Patrick Bouffard contacteren.