zomerse concerten à volonté

Tijdens de Stage voor Traditionele Volksmuziek kan je zalig genieten van memorabele concerten in een unieke locatie, de Sint-Niklaaskerk. Elke avond brengen (inter)nationale folkmuzikanten een prachtig optreden, speciaal voor alle deelnemers. Ben je er niet bij in Gooik, maar wil je toch mee genieten? Kijk dan naar de livestreams, elke avond om 20 uur.

  • De concerten zijn enkel toegankelijk voor deelnemers aan de stage, dit zit in de deelnameprijs vervat. Gezien de beperkte capaciteit en de geldende maatregelen kunnen we helaas geen bezoekers toelaten.

zaterdag 21 augustus om 20 uur

© Ward Dhoore

Toon Van Mierlo en Pascale Rubens trekken als Naragonia ondertussen al 18 jaar lang rond in Europa met hun intimistische composities. Ze spelen enkele nieuwe melodieën uit hun plaat Silentski en brengen hun nieuwste cd The Guesthouse Sessions ook mee, waar ze tal van muzikanten voor inviteerden. Met een openingsnummer getiteld Gooik klinkt die veelbelovend. Toon & Pascale geven ook een sessie tijdens de stage, ‘s avonds vervoegen hun jongste twee kinderen, Mathijs en Charlotte, hen op het podium. Laat je hart verwarmen met de heerlijke klanken en serene melodieën van dit familiequartet!

zondag 22 augustus om 20 uur

Bijna 45 jaar trekken ze intussen rond, de minnestrelen van Kadril. Door het Vlaamse land, tot in alle uithoeken van Europa en zelfs het uiterste puntje van Zuid-Afrika. Kadril neemt je mee met hun verhalen van vroeger, van nu en van morgen, verhalen over de liefde en het leven. En na zangers als de Libbrecht-broers, Patrick Riguelle, Eva De Roovere, Mariken Boussemaere en Karla Verlie, is het nu de beurt aan Kimberley Claeys om samen met Kadrilmannen Peter Libbrecht, Erwin Libbrecht, Bart De Cock, Dirk Verhegge, Koen Dewaele en Pieter-Jan Jordens jullie deze verhalen te vertellen. Vlei je neer op je stoel, in je zetel, in de hangmat en Streel de Minne met Kadril.

maandag 23 augustus om 20 uur

© Geert Vanderslagmolen

Birgit Bornauw en Benjamin Macke laten je kennis maken met hun nieuwe programma Curly Music, een knipoog naar “early music” of “oude muziek”. Dit meesterlijke duo neemt je mee langs nieuwe meanders en lussen tussen een repertoire uit het baroktijdperk en een fijne hedendaagse interpretatie vanuit een folk perspectief, gebruik makend van een verrassend instrumentarium. De sierlijke klanken van Birgit op barok- en Vlaamse doedelzak & Benjamin op diatonische accordeon & voetbas zijn ook te horen tijdens de sessie die ze op de stage geven. Ze bouwen een brug tussen twee tijdperken, een gespannen koord waarop twee koorddansers er genoegen in scheppen om de luisteraar van de wijs te brengen.

  • Benieuwd? Luister hier.

dinsdag 24 augustus om 20 uur

Sabela Caamaño en Antía Ameixeiras spelen sinds 2018 traditionele dansmuziek uit Galicië, maar dan op een eigen manier met chromatisch accordeon & viool. Met traditie als altijd veranderend uitgangspunt, creëren ze hun eigen taal en persoonlijke intieme composities. Hun debuutalbum Aire! bestaat uit instrumentaal repertoire waarin ook een aantal heel zorgvuldig uitgekozen vocale thema’s vervlochten zijn. Na een groot aantal concerten in hun thuisland staan ze te popelen om met een tournee de lage landen te veroveren, je kan hen ook live zien in Muziekclub ‘t Ey en Zilleghem Folk Zomercafé.

© Leticia T. Blanco

sessies samenspel

o.l.v. Toon Van Mierlo, Bert Ruymbeek & Josefien Vercruysse

woensdag 25 augustus om 20 uur

© Pasquello

De Stage afsluiten doen we met een knal! De twee sessies samenspel onder muzikale begeleiding van Toon Van Mierlo en Bert Ruymbeek & Josefien Vercruysse laten hun betoverende klanken galmen in de kerk. Vijf dagen werken ze samen toe naar deze apotheose, wat het juist wordt is nog een verrassing. Geniet mee van nieuwe en oude melodieën met frisse arrangementen, gespeeld door in totaal 44 muzikanten.

  • De concerten gaan door in de Sint-Niklaaskerk, Dorpsstraat in Gooik voor de deelnemers en zijn gratis online te bekijken via livestream voor wie niet deelneemt aan de stage.

  • We volgen voor, tijdens en na de concerten alle COVID-19-maatregelen die op dat moment zullen gelden. Lees meer over de specifieke voorzorgsmaatregelen. Er zullen dit jaar helaas geen folkbals zijn waar je kan dansen.