Tijdens de stage worden ter plaatse iedere dag 3 verse maaltijden klaargemaakt. Ook op zaterdag 24 augustus is er ontbijt voor wie nog blijft overnachten.

Om praktische redenen worden enkel uitzonderingen gemaakt voor deelnemers met allergieën en vegetariërs. Veganistische maaltijden zijn niet mogelijk. De kok houdt zoveel mogelijk rekening met de deelnemers die bij hun inschrijving doorgegeven hebben dat ze een voedselallergie hebben. Wie dit doorgegeven heeft, vraagt de eerste dag best om de kok even te kunnen spreken om te zien of het menu voor hen nog moet aangepast worden. Ook bij het ontbijt zijn er aangepaste producten voorzien die je op vraag kan krijgen bij het ontbijtteam.

Eten en drinken kan op de binnenkoer aan Niko, binnen in de benedenzaal van de zaal Familia en buiten naast de zaal Familia. Aanschuiven voor het eten doe je op de binnenkoer aan Niko. Iedereen brengt zijn eigen bestek & bord mee en wast het zelf af in de daarvoor voorziene afwasplaats buiten naast de zaal Familia.

Vrienden of familie die op bezoek komen, kunnen mee aanschuiven om te komen eten, iets te drinken & te genieten van de concerten. Dan kopen zij op voorhand een maaltijdbonnetje bij Muziekmozaïek of aan de buitenbar en schuiven zo mee aan.

  • Op zondag 18 augustus is er geen avondmaal voorzien voor de deelnemers. Je kan zelf iets mee brengen en dit op de camping opeten of in Gooik iets gaan eten:
    BAAR 28 (Dorpsstraat 28): reservatie via 0476 56 19 88 of de.drie.hamers@telenet.be
    Volkscafé De Cam (Dorpsstraat 67): reservatie via 02 532 21 32
    Wok Garden (Edingsesteenweg 247)

  • Op de binnenkoer aan Niko en op de speelplaats naast zaal Familia geldt er een rookverbod.

Bij de maaltijden is er gratis kraantjeswater voorzien (vergeet je drinkfles niet!). Je kan ‘s middags en ‘s avonds alle soorten drank aan democratische prijzen aankopen aan de bar op de binnenkoer aan Niko en ‘s avonds ook in de bar in de bovenzaal van zaal Familia. ‘s Morgens en tijdens de pauzes kan je koffie & thee drinken (vergeet je koffietas niet!). We vragen om geen eigen drank mee te brengen. Aan de buitenbar kan je bonnetjes aankopen, bij voorkeur met bancontact of contactloze betaling.

De koffie/theepauzes gaan door op 3 verschillende locaties in Niko, aan uidekrij en Cultuurschuur De Cam. Je kiest de dichtste bij je sessie. Enkel de laatste dag in de namiddag komt iedereen naar Niko voor koffie & thee. Alle kinderen & jongeren van de sessies tot 16 jaar krijgen tijdens de pauze een fruitsapje en een koek of stuk fruit per dag.