Tijdens de stage worden ter plaatse iedere dag 3 verse maaltijden klaargemaakt. Ook op vrijdag 26 augustus is er ontbijt voor wie nog blijft overnachten.

Om praktische redenen worden enkel uitzonderingen gemaakt voor deelnemers met allergieën en vegetariërs. De kok houdt zoveel mogelijk rekening met de deelnemers die bij hun inschrijving doorgegeven hebben dat ze een voedselallergie hebben. Wie dit doorgegeven heeft, vraagt de eerste dag best om de kok even te kunnen spreken om te zien of het menu voor hen nog moet aangepast worden. Ook bij het ontbijt zijn er aangepaste producten voorzien die je op vraag kan krijgen bij het ontbijtteam.

Eten en drinken kan op de binnenkoer aan Niko of binnen in de benedenzaal van de zaal Familia. Iedereen brengt zijn eigen bestek & bord mee en wast het zelf af in de daarvoor voorziene afwasplaats.

  • Op zaterdag 20 augustus is er geen avondmaal voorzien voor de deelnemers. Andere eetmogelijkheden in het dorp die avond zijn:
    BAAR 28 (Dorpsstraat 28) open vanaf 10 uur (reservatie via 0476 56 19 88 of de.drie.hamers@telenet.be)
    Volkscafé De Cam (Dorpsstraat 67) open vanaf 11 uur (reservatie via 02 532 21 32)

Bij de maaltijden is er gratis kraantjeswater voorzien (vergeet je drinkfles niet!) en je kan ‘s middags en ‘s avonds alle soorten drank aan democratische prijzen aankopen aan de bar op de binnenkoer aan Niko. ‘s Morgens en tijdens de pauzes kan je koffie & thee drinken (vergeet je koffietas niet!). We vragen om geen eigen drank mee te brengen. Aan de bar kan je bonnetjes aankopen, bij voorkeur met bancontact of contactloze betaling.

De koffie- & theepauzes gaan door op verschillende locaties, je kiest de dichtste bij je sessie. Alle kinderen & jongeren van de sessies tot 16 jaar krijgen tijdens de pauze een fruitsapje en een koek of stuk fruit per dag.