Tijdens de stage worden ter plaatse iedere dag 3 verse maaltijden klaargemaakt. Ook op donderdag 26 augustus is er ontbijt voor wie nog blijft overnachten. Om praktische redenen worden enkel uitzonderingen gemaakt voor deelnemers met allergieën en vegetariërs. De kok houdt zoveel mogelijk rekening met de deelnemers die bij hun inschrijving doorgegeven hebben dat ze een voedselallergie hebben. Wie dit doorgegeven heeft, stapt best de eerste dag binnen in de keuken om te zien of het menu voor hen nog moet aangepast worden. Ook bij het ontbijt zijn er aangepaste producten voorzien die je op vraag kan krijgen bij het ontbijtteam.

Eten en drinken kan aan de zaal Familia, buiten op het terras of binnen in de zaal beneden. Alle deelnemers nemen eigen eetgerei mee en wassen dit zelf af in de voorziene afwasplaats. Vrienden of familie die op bezoek komen, kunnen ook mee-eten. Dan kopen zij op voorhand een maaltijdbonnetje bij Muziekmozaïek of aan de stand van de drankbonnetjes en schuiven zo mee aan.

  • Op vrijdag 20 augustus is er geen avondmaal voorzien voor de deelnemers. Andere eetmogelijkheden in het dorp die avond zijn:
    BAAR 28 (Dorpsstraat 28) open vanaf 10 uur (reservatie via 0476 56 19 88)
    Volkscafé De Cam (Dorpsstraat 67) open vanaf 16 uur (reservatie via volkscafedecam@hotmail.com)

De koffie- & theepauzes gaan door op drie verschillende plaatsen: bij uidekrij, de Vrede en de Cam. Alle kinderen tot 16 jaar krijgen tijdens de pauze een fruitsapje en een koek of stuk fruit per dag. We vragen om geen eigen drank mee te brengen. Bij de maaltijden is er gratis water voorzien en je kan alle soorten drank aan democratische prijzen aankopen met bonnetjes aan de bar bij de zaal Familia (zowel binnen als buiten). Het is mogelijk om drankbonnetjes aan te kopen met cash geld of bancontact.