Banner website 2018
stage voor traditionele volksmuziek
Banner website 2018 2
Banner-5-website

Heb je na je sessie nog goesting om verder te spelen of te dansen? Dan kan je je voor het avondeten nog uitleven in extra workshops.
Zo kan iedereen nog meer proeven van folk!

Proeven van TLS

Tune Learning SessionTLS staat voor Tune Learning Sessions of gewoonweg Thope Leren Spelen. Eén van de lesgevers van een sessie ontpopt zich elke dag een uur als een ware tunemaster en leert enkele folkhits op het gehoor aan. Je kan deelnemen met om het even welk instrument, zolang je het al voldoende beheerst. Voor wie er maar niet genoeg van krijgt, is dit dé kans om nog meer nieuwe folktunes te leren spelen.

▷ woensdag 21 augustus: tunemaster Hilke Bauweraerts
▷ donderdag 22 augustus: tunemasters Marieke Van Ransbeeck & Tommie Black-Roff (UK) ▷ tunes uit Cornwall & Denemarken
▷ zaterdag 24 augustus: tunemaster Josefina Paulson (SE)

De TLS gaat door om 17.30 – 18.30 uur in de kleuterschool achter de zaal Familia (gelijkvloers links, verste deur).

Proeven van dans

dansworkshopIedereen die ’s avonds zijn beste beentje wil voorzetten op het folkbal, kan zich al opwarmen tijdens de dansworkshop op de tonen van accordeonist Vincent Verhelst. De geheimen van verschillende folkdansen doen Katrien Van Craenenbroeck en Jeroen De Bie graag voor jou uit de doeken. Trek je comfortabele en soepele (dans)schoenen aan en kom even meedansen!

▷ woensdag 21 augustus: onder het motto ‘back to basics‘ werken we rond de basistechnieken en houding. Ideaal voor wie wil leren (folk)dansen!*
▷ donderdag 22 augustus: we leren 4 handige basispassen die je kan toepassen in verschillende dansen, eventueel aangevuld met enkele eenvoudige figuren. Hop met de beentjes!*
▷ zaterdag 24 augustus: we dansen uitgewerkte figuren als vervolg op de basis, een trapje hoger dus.**

De dansworkshop gaat door om 17.30 – 18.30 uur in de zaal achter de Vrede (1ste verdieping).

Proeven van zang

Aaah, zingen! Heerlijk, toch? En wat is er fijner dan dat gevoel delen met anderen? Tijdens de stage kan je na je sessie uit volle borst komen meezingen tijdens een zangworkshop bij Elly Aerden & Jan Van Rossem. Smeer je stem al maar in!

De zangworkshop gaat door op vrijdag 23 augustus om 17.30 – 18.30 uur in de kleuterschool achter de zaal Familia (gelijkvloers links, verste deur).

Kinderactiviteiten

Voor de allerjongste muzikanten is er ‘s avonds nog een creatieve kinderactiviteit voorzien.

Elke dag verzamelen we aan de zaal Familia om 19.30 uur, om dan in een muzikale stoet naar Cultuurschuur de Cam te stappen. Na de activiteit gaan we samen rond 21 uur terug naar de Zaal Familia waar de ouders staan te wachten.

▷ woensdag 21 augustus: Bal XS

Zin om net als de grote mensen eens goed uit de bol te gaan op een echt folkbal? Harlinde Keymolen leert op een fantasierijke en ontwapenende manier het ene leuke dansje na het andere aan, op de tonen van de accordeon van haar broer Klaas. Na dit uurtje plezier kan je zonder blozen vrolijk meehuppelen op elk bal! We passen ons aan aan de leeftijden die we voor ons hebben zodat iedereen mee kan dansen, van peuters tot oma’s… Welkom op het bal extra small!

▷ donderdag 22 augustus: Kinderyoga van 3 tot 99

We kruipen in de huid van echte indianen en gaan met hen op yoga-avontuur. Jagen, een tipi maken, zitten rond het kampvuur, het hoort er allemaal bij. Onderweg worden we weer een stukje sterker en flexibeler in ons lichaam en ons hoofd. Wie gaat er mee? Liesbet Marivoet geeft nu 4 jaar yoga aan families en iedereen van kleuter tot volwassene. Verwacht je aan een mix van pittige en speelse inspanning en zachte ontspanningsmomenten met massage en meditatie.

© Hilde Clinckspoor

▷ vrijdag 23 augustus: Magisch circusspectakel Fernando’s Intermezzo’s 

Fernando de magische duif neemt je mee in een wervelwind van diabolo, magie, acrobatie in een jasje van subtiele clownerie. Le Garçon de piste, de directeur, de goochelaar en de jongleur, allen hebben ze hun talenten en gebreken. Samen brengen ze uiterst originele acts die een humoristisch geheel vormen met dans, acrobatie, een magische knipoog en gezonde dosis humor. Kortom een heus circus in een onemanshow van Benjamin van Cirque-Cirqulaire waar je enkel de circustent nog bij hoeft te denken!

▷ zaterdag 24 augustus: Jongeren on stage: “Er was eens…”

Wat als… je alle sprookjesfiguren samenbrengt in één verhaal?
Wat als… de wolf helemaal niet zo slecht blijkt te zijn?
Wat als… de zevende dwerg plots ziek wordt?
Wat als… de boze stiefzussen helemaal niet boos zijn?

Wat als… de jeugdsessie opnieuw een schitterende voorstelling brengt?

Jams

Iedere avond kan er volop gejamd worden na de folkbals in de zaal Familia of buiten op het terras bij de bar. Perfect om een zomerse avond af te sluiten! Ook de avond voordat de stage start warmen we ons op met een MEGAjam.

Optreden in het rusthuis

vrijdag 23 augustus om 13 uur
We verzamelen eerst aan de zaal Familia en gaan dan samen naar het rusthuis.

Het epicentrum van de stage, de zaal Familia, ligt vlak naast het woon- en zorgcentrum Eyckenborgh. De bewoners kunnen de hele week genieten van muziek die dag en nacht weerklinkt op ons terras, maar op één dag na het middageten spelen we graag een concertje speciaal voor hen. Iedereen die wil, kan komen meespelen!