Heb je na je sessie nog goesting om nieuwe tunes te leren, te verder te zingen of te dansen? Dan kan je je nog uitleven in extra workshops en spontane jamsessies. Ook voor de allerjongsten is er een leuke activiteit ‘s avonds. Zo kan iedereen nog meer proeven van folk!

© Lise Smolders

proeven van TLS

TLS staat voor Tune Learning Sessions of gewoonweg Thope Leren Spelen. Eén van de lesgevers van een sessie ontpopt zich elke dag een uur als een ware tunemaster en leert enkele folkhits op het gehoor aan. Je kan deelnemen met om het even welk instrument, zolang je het al voldoende beheerst. Voor wie er maar niet genoeg van krijgt, is dit dé kans om nog meer nieuwe folktunes te leren spelen.

© Jeroen De Bie

proeven van dans

Iedereen die ’s avonds zijn beste beentje wil voorzetten op het folkbal, kan zich al opwarmen tijdens de dansworkshop op de tonen van accordeonist Vincent Verhelst. De geheimen van verschillende folkdansen doen Katrien Van Craenenbroeck en Jeroen De Bie graag voor jou uit de doeken. Trek je comfortabele en soepele (dans)schoenen aan en kom even meedansen!

© Ilse Coppieters

proeven van zang

Aaah, zingen! Heerlijk, toch? En wat is er fijner dan dat gevoel delen met anderen? Tijdens de stage kan je na je sessie uit volle borst komen meezingen tijdens een zangworkshop. Smeer je stem al maar in!

© Bert De Cock

kinderactiviteiten

Voor de allerjongste muzikanten is er ‘s avonds nog een creatieve kinderactiviteit voorzien. Samen folkdansen, spelen, naar een leuke voorstelling kijken, elke dag staat er iets anders op het programma.

  • Elke dag verzamelen we aan de zaal Familia om 19.30 uur, om dan in een muzikale stoet naar Cultuurschuur de Cam te stappen. Na de activiteit gaan we samen rond 21 uur terug naar de Zaal Familia waar de ouders staan te wachten.

© Joris Visterin

jams

Iedere avond kan er volop gejamd worden na de folkbals in de zaal Familia of buiten op het terras bij de bar. Perfect om een zomerse avond af te sluiten! Ook de avond voordat de stage start warmen we ons op met een megajam.

© Jos Tilley

optreden in het rusthuis

Het epicentrum van de stage, de zaal Familia, ligt vlak naast het woon- en zorgcentrum Eyckenborgh. De bewoners kunnen de hele week genieten van muziek die dag en nacht weerklinkt op ons terras, maar op één dag na het middageten spelen we graag een concertje speciaal voor hen. Iedereen die wil, kan komen meespelen!