Banner website 2018
stage voor traditionele volksmuziek
Banner website 2018 2
Banner-5-website

Heb je na je sessie nog goesting om verder te spelen of te dansen? Dan kan je je voor het avondeten nog uitleven in extra workshops.
Zo kan iedereen nog meer proeven van folk!

Proeven van TLS

Tune Learning SessionTLS staat voor Tune Learning Sessions of gewoonweg Thope Leren Spelen. Eén van de lesgevers van een sessie ontpopt zich elke dag een uur als een ware tunemaster en leert enkele folkhits op het gehoor aan. Je kan deelnemen met om het even welk instrument, zolang je het al voldoende beheerst. Voor wie er maar niet genoeg van krijgt, is dit dé kans om nog meer nieuwe folktunes te leren spelen.

De TLS gaat door om 17.30 – 18.30 uur in de kleuterschool achter de zaal Familia (gelijkvloers links).

Proeven van dans

dansworkshopIedereen die ’s avonds zijn beste beentje wil voorzetten op het folkbal, kan zich al opwarmen tijdens de dansworkshop op de tonen van accordeonist Vincent Verhelst. De geheimen van verschillende folkdansen doen Katrien Van Craenenbroeck en Jeroen De Bie graag voor jou uit de doeken. Trek je comfortabele en soepele (dans)schoenen aan en kom even meedansen!

De dansworkshop gaat door om 17.30 – 18.30 uur in de zaal achter de Vrede (1ste verdieping).

 

Proeven van zang

Aaah, zingen! Heerlijk, toch? En wat is er fijner dan dat gevoel delen met anderen? Tijdens de stage kan je na je sessie uit volle borst komen meezingen tijdens een zangworkshop. Smeer je stem al maar in!

Proeven van zang gaat door om 17.30 – 18.30 uur.

Kinderactiviteiten

Voor de allerjongste muzikanten is er ‘s avonds nog een creatieve kinderactiviteit voorzien. Vorig jaar dansten we samen met Irina Sarolea en haar potige muzikanten op het kapiteinsbal, kregen we het circusvirus te pakken én een echt circusdiploma, konden we genieten van het clownesk vertel- en circustheater ‘Dom‘ en brachten de jongeren het prachtige hoorspel De Gooiker Dorpsmuzikanten!

Elke dag verzamelen we aan de zaal Familia om 19.30 uur, om dan in een muzikale stoet naar Cultuurschuur de Cam te stappen. Na de activiteit gaan we samen rond 21 uur terug naar de Zaal Familia waar de ouders staan te wachten.

Jams

Iedere avond kan er volop gejamd worden na de folkbals in de zaal Familia of buiten op het terras bij de bar. Perfect om een zomerse avond af te sluiten! Ook de avond voordat de stage start warmen we ons op met een MEGAjam.

Optreden in het rusthuis

vrijdag 23 augustus om 13 uur
We verzamelen eerst aan de zaal Familia en gaan dan samen naar het rusthuis.

Het epicentrum van de stage, de zaal Familia, ligt vlak naast het woon- en zorgcentrum Eyckenborgh. De bewoners kunnen de hele week genieten van muziek die dag en nacht weerklinkt op ons terras, maar op één dag na het middageten spelen we graag een concertje speciaal voor hen. Iedereen die wil, kan komen meespelen!