Project omschrijving

Er zijn nog een paar plaatsen vrij, schrijf je nu nog in.

sessie jeugd 13-16 jaar

  • voor jongeren van 13 tot 16 jaar die houden van muziek! Een instrument beheersen is geen dwingende vereiste, wel mooi meegenomen. Noten-kennis is meegenomen maar géén must aangezien we ook oefenen op ’t gehoor. Geef bij je inschrijving al een korte omschrijving mee van jouw reeds verworven muzikale vaardigheden, ambities en pure goestingskes.

  • jongeren onder de 16 jaar moeten begeleid worden door een ouder of een volwassen begeleider die zelf ook deelneemt aan één van de andere sessies.

We maken plezier in het samen musiceren en verkennen van oud & nieuw boeiend muziekgoed. In tegenstelling tot vorige jaren doen we geen beroep meer op doedelende feeën, gelaarsde franke katten of een Gooiker straatdierenorkest, maar buigen we ons terug over de basis van samen muziek maken. Een leuke bijzaak is dat er tijdens de sessie vaak muzikale zusterzielen gevonden en bloedbroederschappen gesmeed worden.

Er is een ‘kader’ met mogelijke activiteiten, en traditiegetrouw trachten we immer ook een grote gemene deler te vinden in de wensen van de deelnemers. Het programma hangt dus mee af van jullie nieuwsgierigheid en het niveau van de groep!

We houden het coronaproof, dus dit jaar geen échte dansinitiatie koppeltjesgewijs, wat niet betekent dat we niet gaan bewegen buiten!  Op het sessiemenu blijft bijvoorbeeld wel staan: samenspel ▷ instrumentenbouw ▷ trommelinitiatie > fijfer of 6-gatsfluit ▷ body-percussie ▷ een proefje symfonisch folkorkest  ▷ initiatie in nog on-verkende en aanwezige of door ons meegebrachte instrumenten (misschien wel doedelzak of ukulele of harp of …) ▷ muzikale spellekes ▷… de keuze uit het brede aanbod is ook aan jullie!

  • eigen instrument(en)

  • pen & papier, pupiter, een schaar of breekmes, eigen plannen en partituren (en geniale muzikale concepten en ideeën die door het brein suizen)

  • voor het gebruik van instrumenten en materialen tijdens de sessie, zal een bedrag van € 15 gevraagd worden tijdens de stage, te betalen aan de lesgevers zelf.

  • We volgen voor, tijdens en na de sessie alle COVID-19-maatregelen die op het moment van de stage zullen gelden. Lees meer over de specifieke voorzorgsmaatregelen.

Floere Van Hende

© Bert De Cock

Als telg uit een familie vol animatietalent (marktkramers, leerkrachten, straathoekwerkers, …) zet Floere de muzikale lijn viool- en ukelelegewijs verder. Ze begeleidt jongeren met autisme, is therapeut en leerkracht. Als er al eens kattengejank te horen is in haar huisje, dan komt het niet van haar of haar viool, maar van haar schattige Morrie die graag naar buiten wil of dringend geaaid wil worden (inderdaad, geen hond).

  • contacteer Floere voor vragen over de sessie

Luc Van Hende

© Jo Van Hende

Luc geeft gepassioneerd muziekles en expressie aan opvoeders in spe en was jarenlang actief als ortho-agogische muziekbeoefenaar voor de vereniging Muziek en Handicap. Als muzikant én instrumentenbouwer hebben steelstringinstrumenten voor hem al lang geen geheimen meer. Een eerste – groene – viool (mét stapel) liep reeds van stapel, net zoals een trompetviool; op de werkbank ligt nu een heuse kloefviool. Een danspas, een klimaatvriendelijk instrument van wegwerpmateriaal, een leuk ‘lieken’,… staan zowat dagelijks op zijn menu.

  • contacteer Luc voor vragen over de sessie

  • Afhankelijk van het aantal deelnemers zal Floere of Luc de sessie alleen of met z’n twee begeleiden.

foto’s van voorbije jaren