Project omschrijving

De sessie is intussen volzet, je kan je nog inschrijven op de wachtlijst.

sessie diatonisch accordeon gevorderden

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde accordeonisten op diatonisch accordeon

Vertrekkend van een eenvoudige melodie die in groep op het gehoor aangeleerd wordt, neemt Benjamin de tijd om de individuele expressie uit te diepen. We gaan samen op zoek naar de juiste muzikale sfeer bij het musiceren. Want naast de noten en het ritme van een melodie, is er ook nog de klank, interpretatie, variatie, het samenspel,… Daarnaast openen we onze oren voor de rijkdom van het harmonische kleurenpalet van akkoordenschema’s en de vele ritmische begeleidingsmogelijkheden.

  • diatonisch accordeon in stemming G/C (sol/do)

  • opnameapparaat of smartphone/tablet

  • We volgen voor, tijdens en na de sessie alle COVID-19-maatregelen die op het moment van de stage zullen gelden. Lees meer over de specifieke voorzorgsmaatregelen.

Benjamin Macke

© Bart Vanoutrive

Benjamin groeide op in het noorden van Frankrijk, begon met klassieke percussie & jazzdrum en ontdekte als 18-jarige de diatonische accordeon. Hij is professionele accordeonist bij het baltrio Shillelagh, speelt barokmuziek samen met partner Birgit Bornauw in Duo Macke-Bornauw en begeleidt live stille films met actuele muziek. Daarnaast heeft hij ook een voorliefde voor de voetbas, een speciale accordeon die met de voeten wordt bespeeld. Onderwijzen en doorgeven van muzikale kennis maken ook een deel uit van zijn passie. Hij geeft regelmatig workshops voor accordeon, improvisatie en samenspel in heel Europa.

  • contacteer Benjamin voor vragen over de sessie