Project omschrijving

Er zijn nog een paar plaatsen vrij, schrijf je nu nog in.

sessie doedelzak gevorderden

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde doedelzakspelers die vlot kunnen spelen, al kennis gemaakt hebben met mineurtoonaarden en het octaaf verkend hebben. Op het gehoor spelen is een must, partituren kunnen lezen handig.

Heb je zin om gedurende vijf dagen er stevig tegenaan te gaan met je doedelzak? Wil je graag je niveau opkrikken? Hou je van uitdagende oefeningen? Dan is deze sessie iets voor jou! We werken samen rond het toepassen van swing, frasering, timing, versieringen, variaties, klank, speeltechniek, dansritme,… aan de hand van oude en nieuwe melodieën uit Europa. En we ontdekken samen de geneugten van het bourdonsamenspel met eenvoudige meerstemmige bewerkingen.

  • goed gestemde doedelzak in G/C

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, pen en muziekpapier

  • We volgen voor, tijdens en na de sessie alle COVID-19-maatregelen die op het moment van de stage zullen gelden. Lees meer over de specifieke voorzorgsmaatregelen.

Birgit Bornauw

© Geert Vanderslagmolen

Birgit begon als kind met klassieke viool, maar ontdekte op 15-jarige leeftijd de doedelzak op de stage in Gooik. Ze legt zich sindsdien helemaal toe op het instrument én de traditionele muziek. Met een master barokmusette en doedelzak aan LUCA School of Arts in Leuven op zak, toert ze al meer dan 15 jaar met verschillende groepen door Europa en ook ver daarbuiten, met o.a. doedelzakfanfare BBGE, Transpiradansa!, Griff, Bon Matin en in duo met accordeonist Jonathan De Neck. Vandaag is Birgit vooral actief aan de zijde van haar partner Benjamin Macke in het Duo Macke-Bornauw rond balfolk en It’s Baroque To My Ears, een luisterconcert rond barokmuziek en Muzikaciné, begeleiding van oude stomme films. Met de Amazing Airbags richtte ze de allereerste kinderdoedelzakgroep op en ze is een van de drijvende krachten van de doedelwedstrijd Game of Drones. Birgit geeft regelmatig les in doedelzak, folkensemble en -geschiedenis in binnen- en buitenland, momenteel geeft ze vast les in de academie van Gent en Ieper/Dranouter.

  • contacteer Birgit voor vragen over de sessie