Project omschrijving

De sessie is intussen volzet, je kan je nog inschrijven op de wachtlijst.

sessie zang

  • maximum 24 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor zangers en zangeressen die toon- en stemvast zijn en dus meerstemmig kunnen zingen. Je kan vlot een melodie op het gehoor overnemen, partituren kunnen lezen is geen must.

We maken samen een vocale reis door de culturele diversiteit van Europa en nog verder, met ook aandacht voor de eigen traditie. Verwacht je dus aan meertaligheid, meerstemmig zingen en het verkennen van verschillende folkzangstijlen. Af en toe splitsen we ons op om specifieker in groepen te werken volgens ieders niveau. Jan neemt wel eens de mannen apart, terwijl Elly de vrouwenstemmen dan voor haar rekening neemt.

  • als je ook een instrument speelt, mag je dat zeker meebrengen naar de zangsessie 😊

  • een opnameapparaat of smartphone/tablet is handig als geheugensteuntje

  • We volgen voor, tijdens en na de sessie alle COVID-19-maatregelen die op het moment van de stage zullen gelden. Lees meer over de specifieke voorzorgsmaatregelen.

Elly Aerden

© Frank Kloek

Elly volgde eerst een klassieke zangopleiding, maar vanuit haar interesse voor folk, wereldmuziek en jazz volgde ze daarna verschillende lessen en stages in binnen- en buitenland. Ze geeft zangles in de folkafdeling van de academies van Sint-Niklaas en Lebbeke. Je kon haar al eerder horen bij Mairan, Bodixel, The Folklove Orchestra, Songs of Neruda, Olla Vogala, AmorromA,… Momenteel is ze zangeres bij de a capella formatie MISST, samen met Jan, en Zefiro Torna. Met haar eigen band Eléonor, brengt ze een programma rond de Nederlandse dichter/scheepsarts J.J. Slauerhoff, samen met Gerry De Mol.

Jan Van Rossem

© Filip Verpoest

Jan volgde klassieke zang bij Diane Verdoodt in de academie van Lebbeke en folkzang bij Elly Aerden. Jan bezingt, samen met zijn gitaar, al jaren een breed repertoire: van chanson tot folk, kleinkunst tot pop en musical. De muzikale omwegen naar het folkcircuit leidden o.a. via Jesus Christ Superstar, de finale van Can You Duet op VT4, theater en verscheidene concertante producties met tal van BV’s. Binnen de folk kan je Jan kennen van de band Roots, waarvoor hij ook eigen nummers maakt en waarmee hij recent nog het programma ‘Over Muren’ uitbracht in samenwerking met Eva De Roovere. In de a capella formatie MISST zingt hij samen met Elly. Jan is ook lesgever folkzang aan de academies van Lebbeke en Sint-Niklaas.

  • contacteer Jan voor vragen over de sessie