Project omschrijving

De sessie is intussen volzet, je kan je nog inschrijven op de wachtlijst.

sessie samenspel

  • maximum 24 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor muzikanten met enkele jaren speelervaring die gemakkelijk melodieën op het gehoor kunnen leren en vlot hun instrument bespelen. Speel je een niet-chromatisch instrument zoals doedelzak, hou er dan rekening mee dat je niet alle melodieën zal kunnen spelen, en het dus handig kan zijn ook een ander instrument mee te nemen.

Josefien en Bert leren je hun favoriete tunes en liedjes, van traditionele tot hedendaagse folk. Alles doen we op het gehoor waarbij we ingaan op versieringen, speelstijl, groove en begeleiding. We maken samen arrangementen op maat van de mix van instrumenten die er zijn, met de focus op het samen spelen en luisteren naar elkaar.

  • alle instrumenten, behalve zware percussie, zijn welkom. Je vermeldt best bij je inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt.

  • We volgen voor, tijdens en na de sessie alle COVID-19-maatregelen die op het moment van de stage zullen gelden. Lees meer over de specifieke voorzorgsmaatregelen.

Bert Ruymbeek

© Silke De Praitere

Bert volgde accordeonles bij Eddy Flecijn in de muziekschool van Sint-Niklaas. Dankzij Dirk Van der Speeten (Muziekclub ‘t Ey) en Mustafa Avsar (het Muzikantenhuis) kwam hij terecht in groepen die voortvloeiden uit de jams daar. Hij speelde in verschillende folk en kleinkunstformaties: Griff, Bombadil, Naomi Vercauteren Trio, Karree Konfituur,… Momenteel is hij accordeonist bij kwintet WÖR, het project Halewyn van Raphaël De Cock en kleinkunstvoorstelling “Jaap is dood, leve Joop!”.

  • contacteer Bert voor vragen over de sessie

Josefien Vercruysse

© No Pics Photography

Josefien behaalde een Master in Dwarsfluit en Kamermuziek aan LUCA School of Arts bij Berten D’Hollander. Tijdens haar studies in Leuven organiseerde ze samen met Marieke Van Ransbeeck de evenementen van Leuven Befolkt en rolde zo in het folkcircuit. Ze nam deel aan verschillende Ethno’s in binnen- en buitenland. Josefien is momenteel zangeres/fluitiste bij De Garre van Kornee, de Appelmoesband, Les Délices de la Tourmente en Fine Fleur. Ze geeft les in de kunstacademies van Zaventem en Asse en is freelance verbonden aan allerhande ensembles, projecten en stijlen als fluitiste, zangeres en dirigente.

  • contacteer Josefien voor vragen over de sessie