Project omschrijving

De sessie is intussen volzet, je kan je nog inschrijven op de wachtlijst.

sessie diatonisch accordeon beginners

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor beginners met al een beetje ervaring op diatonisch accordeon. Je kan minimum een 10-tal melodieën spelen met beide handen (melodie & akkoorden) en kent de akkoordnoten van je linkerhand. Opgelet: als absolute beginner zonder ervaring kan je dus niet deelnemen aan deze sessie!

Pascale laat je ontdekken hoe de logica van dit schijnbaar onlogisch instrument in mekaar steekt. Je zal niet met een grote hoeveelheid nieuwe melodieën naar huis gaan, maar krijgt een resem tips voor een goeie de coördinatie van je linker-en rechterhand. Je zal leren hoe een melodie ‘schoon’ te laten klinken, hoe je dynamiek en interpretatie toevoegt aan je spel. We proberen allerhande oefeningen die je kan toepassen of toevoegen aan al je toekomstige melodieën. De melodieën worden op het gehoor aangeleerd, achteraf krijg je dan partituren.

  • diatonisch accordeon in stemming G/C (sol/do)

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, pen en papier

Pascale Rubens

© Ward Dhoore

Pascale speelt diatonisch accordeon en viool, waarmee ze al een heel muzikaal parcours heeft afgelegd. Momenteel is ze muzikante bij het duo/kwartet Naragonia en Systrar en verzorgt ze samen met haar man Toon Van Mierlo de livemuziek bij theatergroep Tal en Thee. Pascale is daarnaast docente diatonisch accordeon in de academies van Schoten en Genk.