Project omschrijving

De sessie is intussen volzet, je kan je nog inschrijven op de wachtlijst.

sessie samenspel wereldfolk

  • maximum 16 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor muzikanten die een goede technische basis hebben op hun instrument en een melodie op het gehoor kunnen leren spelen. Als je een begeleidingsinstrument speelt, heb je een basiskennis van akkoorden nodig. Speel je een niet-chromatisch instrument zoals doedelzak, hou er dan rekening mee dat je niet alle melodieën zal kunnen spelen en het dus handig kan zijn ook een ander instrument mee te nemen.

Shalan leert je traditionele muziek uit Noord, Oost, Zuid, West en alles wat daartussen ligt. De melodieën en liederen krijg je op een gestructureerde manier op het gehoor aangeleerd, waarbij we ingaan op typische versieringen en speelstijl. We focussen op het samen spelen in groep en werken rond improvisatie, akkoorden en begeleiding. De tunes vormen we samen om in toffe arrangementen. We sluiten de stage af met een concert waarbij het plezier van het muziek spelen centraal staat!

  • alle instrumenten zijn welkom, behalve drums en percussie. Je vermeldt best bij je inschrijving welk(e) instrument(en) je precies speelt.

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, potlood en papier

Shalan Alhamwy

© Rudy De Cleene

Shalan is een in Syrië geboren violist en componist die momenteel in België woont en werkt. Hij studeerde klassieke en Arabische muziek en beheerst beide genres zowel op vlak van musiceren als componeren. Shalan speelt in tal van wereldmuziek & folk orkesten en ensembles als Olla Vogala, Liqa’ en Damast Duo, samen met accordeonist Jonas Malfliet. Hij is artistiek leider van verschillende groepen waarin oosterse en westerse muziektradities samenkomen zoals Jiraan en Picea Orientalis. Zijn composities worden wereldwijd uitgevoerd en hij trad op met enkele van de meest opvallende Arabische zangers zoals Fairouz, Marcel Khalifa en Rima Khsaish. Hij geeft regelmatig workshops Arabische muziek en geeft les viool en samenspel in De Centrale.