Project omschrijving

De sessie is intussen volzet, je kan je nog inschrijven op de wachtlijst.

sessie dans gevorderden

  • maximum 24 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor dansers die al een beetje ervaring hebben met folkdansen en enthousiast zijn om bij te leren

Tijdens de stage leren Katrien & Marc je de kneepjes van een goede danser! Via verschillende oefeningen en choreografieën leer je verschillende danstechnieken aan. We bekijken wat het best werkt voor jou als individu en voor je partner. We tillen onszelf naar een hoger dansniveau met analyse en focus op een goeie techniek. Alle dansen worden live begeleid door accordeonist Vincent Verhelst, die thuis is in een brede waaier aan stijlen en invloeden van folk, traditionele muziek, jazz, bossanova tot swing schlagers, musette, tango, latin, pop en rock (BossaNouche, La Cabra Caliente, Salida Ocho, Bittere Ernzt,…). Samen hebben we veel plezier en zullen we schitteren op de dansvloer!

  • soepele en comfortabele (dans)schoenen

Katrien Van Craenenbroeck en Marc Gerené

Katrien werd als kind ondergedompeld in de danswereld. Haar vader Renaat was een fervent volksdanser, startte in de jaren 60 een eigen dansgroep en deed onderzoek naar traditionele technieken van de West-Europese baldansen. Katrien begon samen met haar vader les te geven bij de Lange Wapper en zet nu nog steeds de familietraditie verder. Ze focust zich in haar lessen vooral op de technische aspecten van de dans. Door analyse van dansbewegingen probeert ze dansers individueel te begeleiden in de verbetering van hun danstechniek.

Marc begon op zijn 18de te dansen bij de dansgroep Lange Wapper, dat doet hij intussen al 42 jaar. Daarnaast volgde hij les bij o.a. Renaat Van Van Craenenbroeck en begeleidt hij als danspartner samen met Katrien dansstages, waaronder al drie keer in Gooik.

  • contacteer Katrien voor vragen over de sessie