Project omschrijving

sessie draailier voor kinderen

  • maximum 10 deelnemers van 10 tot 15 jaar

  • voor kinderen die nieuwsgierig zijn om draailier te leren spelen. Iedereen is welkom, ook al heb je nog nooit aan de manivel (de zwengel) gedraaid!

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Elsje brengt toffe eenvoudige draaideuntjes voor jullie mee. We leren ze spelen op een draailier, geschikt voor kleinere vingers, die voor vijf dagen de jouwe is. Daarnaast leren we hoe je je instrument kan verzorgen en hoe je het kan bespelen. En we leren echt samen te spelen met iedereen, we oefenen ook wel apart. Tussendoor doen we leuke spelletjes en maken we een tof souvenir om mee naar huis te nemen.

  • je kan een draailier huren die iets compacter is dan een standaardmodel, perfect voor kleinere handen, of je mag ook je eigen instrument meebrengen (met melodiesnaar in sol (G) en bourdon- en trompetsnaar in sol (G) of do (C))

  • Enkele weken voor de stage krijg je nog een mail met de materialen in die je best meebrengt.

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een draailier voor kinderen huren tijdens de stage voor € 30. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Elsje Peeters

© Hans Stockmans

Elsje leerde draailier spelen aan de muziekacademie van Genk en volgde heel wat workshops bij gekende draailierspelers als Matthias Loibner, Gilles Chabenat en Germán Díaz. Ze geeft momenteel zelf les aan Dè academie in Ieper en Genk en bij Stichting Draailier en Doedelzak in Nederland. En ze heeft 22 jaar ervaring met les geven aan jongeren met autisme aan het Koninklijk Instituut voor Doven en Spraakgestoorden in Hasselt. Daarnaast speelt ze bij folkgroep Cadansky en schreef ze het boek Liere Draaie, voor al wie draailier wil leren spelen.

  • contacteer Elsje voor vragen over de sessie