Project omschrijving

sessie doedelzak voor kinderen

  • maximum 10 deelnemers van 8 tot 12 jaar

  • voor al wie veel zin heeft om dit geweldige instrument te leren kennen en bespelen! Kan je nog geen noten lezen? Geen probleem. We leren vooral liedjes op het gehoor.

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Samen met Liesbet ontdekken we hoe de doedelzak werkt en hoe we hem kunnen laten klinken. We leren bekende melodietjes die iedereen meteen gaat herkennen. Kan je al wat doedelzak spelen? Dan zoeken we samen hoe we jou meer kunnen uitdagen. Tussendoor doen we allerlei leuke activiteiten zodat onze longen, armen en vingers toch even kunnen rusten.

  • kleine doedelzak in do (C), die speciaal gebouwd is voor kleinere vingers, zachter voor de oren én de spieren. Als je nog andere instrumentjes kan bespelen, dan mag je die ook altijd meebrengen!

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, papier, schrijfgerief en tekenspullen

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een kinderdoedelzak huren tijdens de stage voor € 30. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Liesbet Marivoet

© Bart Denolf

Liesbet kreeg 25 jaar geleden de doedelzakmicrobe voor ‘t eerst op de stage in Gooik te pakken. Sindsdien zijn ze die kriebels niet verminderd, wel integendeel. Na een tijdje te spelen bij Twalseree en het Brabants Volksorkest, leeft ze zich nu helemaal uit bij Griff Trio met haar doedelzak. Muziek en yoga zijn de twee dingen die het leven van Liesbet kleur geven, na haar gezin natuurlijk. En ze heeft het geluk dat ze deze passies mag delen met anderen. Wekelijks geeft ze in Mechelen yogalessen aan groot en klein en sinds enkele jaaren ook doedelzak en samenspel in de academie van Schoten.

  • contacteer Liesbet voor vragen over de sessie