Project omschrijving

De sessie is intussen volzet, je kan je nog inschrijven op de wachtlijst.

kindersessie 4-9 jaar

  • maximum 26 deelnemers van 4 tot 9 jaar

  • voor kinderen van 4 tot 9 jaar die graag spelen

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Wakker worden in een wit landschap met grassprieten vol vriesdiamanten en krakende sneeuw onder de voeten, dat staat ons te wachten in augustus. En als die sneeuw niet komt, dan halen we de winter wel op een andere manier naar het zomerse Gooik. Zet de slee dus niet te ver weg, haal de driekoningenster maar weer van de zolder en smeer jullie keel alvast goed met honing en lekker warme thee. Wij gaan aan de slag met oude winterse gebruiken en muziek, maar geef toe… Nieuwjaar vieren met waterspelletjes of Sinterklaas verwelkomen als er geen rook door de schouw hoeft te komen, drie koninginnen in plaats van zingende wijzen, dat is toch eens iets anders?! Nu alvast een goed Jul!

  • een aantal weken voor de stage krijgen de ouders nog een mail met meer informatie over de sessie en het knutselmateriaal dat de kinderen best meebrengen

Mieke Evenepoel

Mieke is op verkenning getrokken naar de Alpen, om zich voor te bereiden op deze stage. Ze wil zich immers toeleggen op het kerstjodelen. Joiken als de Sami in het Hoge Noorden en keelzangspelletjes doen zoals bij de Inuit, deed ze al eerder. Het komt er dus op neer dat als haar wintertenen beginnen te tintelen, ze gekke toeren gaat uithalen met haar stem. Een andere favoriete bezigheid van haar is het tekenen van ijskristallen. Soms lukt het haar zelf om ze met een wolkje adem letterlijk tot leven te brengen. Zo kan het wel eens gebeuren dat je dit jaar in augustus plots een sneeuwelfje of ijsvlinder voorbij zal zien fladderen.

Joke Delcour

Joke ging voor deze stage inspiratie opdoen bij de groten des winterwonderland. Bij Sint Maarten werd de stem gesmeerd met chocolade en speculoos om met Sinterklaas en Zwarte Piet even later aan het echte zangwerk te beginnen. Bij de kerstman en zijn elfen maakte ze duizenden stukken speelgoed om echt elk kind en de grinch te verrassen tijdens de kerstperiode. Met Jack Skellington schreef ze samen de mooiste nieuwjaarsbrief die je ooit las. Melchior, Balthazar en Kaspar reisden met haar de wereld rond om wereldse muziek te ervaren en de Yeti, jawel DE Yeti zorgde ervoor dat ze rond het joelvuur de gepaste danspassen kon bovenhalen. Ze is duidelijk klaar voor een winters feestje. Zet de lichtjes in de kerstboom maar aan!

  • contacteer Joke voor vragen over de sessie

Kato De Taeye

Zon, zee en strand? Niets voor Kato! Zij is helemaal klaar om samen met jullie een echt winterfeest te vieren! Als een echte ijsprinses leert ze jullie de mooiste winterliedjes en danst ze met jullie rond het vuur. Om daarna met een warme chocomelk onder een dekentje naar de mooiste verhalen te luisteren. In augustus is de winter op zijn best. Duim je mee voor sneeuw? Vergeet je muts en wanten niet! Dikke winterknuffel, Kato!

  • contacteer Kato voor vragen over de sessie

foto’s van voorbije jaren