Project omschrijving

De sessie is intussen volzet, je kan je nog inschrijven op de wachtlijst.

jeugdsessie 13-16 jaar

  • maximum 25 deelnemers van 13 tot 16 jaar

  • voor jongeren die houden van muziek! Een instrument beheersen is geen dwingende vereiste, wel mooi meegenomen. Notenkennis is meegenomen maar géén must aangezien we ook oefenen op ’t gehoor. Geef bij je inschrijving al een korte omschrijving mee van jouw reeds verworven muzikale vaardigheden, ambities en pure goestingskes. Sommige deelnemers kennen de werkwijze reeds maar hebben misschien nog nooit uitgewerkte Gooikse muziek-wensen, anderen komen voor het eerst naar de jeugdsessie en staan open voor ruime input. Aarzel niet om je voorstellen door te sturen naar Luc of Floere !

  • jongeren onder de 16 jaar moeten begeleid worden door een ouder of een volwassen begeleider die zelf ook deelneemt aan één van de andere sessies.

We maken plezier in het samen musiceren en verkennen van oud & nieuw boeiend muziekgoed. Net als vorig jaar doen we geen beroep op draailierende feeën, doedelende heksen, gelaarsde franke katten of een Gooiker straatdierenorkest, maar buigen we ons terug over de basis van samen muziek maken. Een leuke bijzaak is dat er tijdens de sessie vaak muzikale zusterzielen gevonden en bloedbroederschappen gesmeed worden, zo bleek in het althans voorgaande jaren.

Traditiegetrouw trachten we immer een grote gemene deler te vinden in de wensen van de deelnemers. Het programma hangt dus mee af van het niveau en de nieuwsgierigheid van de groep!

Een danspas (of een paar meer) staat terug op het sessiemenu, opdat we op de avondlijke bals het spreekwoordelijk beste beentje voor kunnen zetten en gebeurlijk ook achter… En verder: samenspel ▷ instrumentjesbouw ▷ trommelinitiatie > fijfer of 6-gatsfluit ▷ body-percussie > een proefje symfonisch folkorkest  ▷ initiatie in nog on-verkende en aanwezige instrumenten (misschien wel doedelzak of ukulele of harp of …) ▷ dans ▷ muzikale spellen ▷ arrangeren van gekende of ter plekke aangeleerde muziekstukskes ▷… de keuze uit het brede aanbod is aan jullie!

  • eigen instrument(en)

  • pen & papier, pupiter, een schaar of breekmes, eigen plannen en partituren (en geniale muzikale concepten en ideeën die door het brein suizen)

  • voor het gebruik van instrumenten en materialen tijdens de sessie, zal een bedrag van € 15 gevraagd worden tijdens de stage, te betalen aan de lesgevers zelf.

Luc Van Hende

© Jo Van Hende

Luc geeft gepassioneerd muziekles en expressie aan opvoeders in spe en was jarenlang actief als ortho-agogische muziekbeoefenaar voor de vereniging Muziek en Handicap. Als muzikant én instrumentenbouwer hebben steelstringinstrumenten voor hem al lang geen geheimen meer. Een  groene viool (mét stapel) liep reeds van stapel, net zoals een eerste Vlaamse trompetviool. Een danspas, een klimaatvriendelijk instrument van wegwerpmateriaal, een leuk ‘lieken’,… staan zowat dagelijks op zijn menu.

  • contacteer Luc voor vragen over de sessie

Floere Van Hende

Als telg uit een familie vol animatietalent zet Floere de muzikale lijn viool- en ukelelegewijs verder. Ze begeleidt jongeren met autisme, is therapeut en leerkracht. Voorheen werkte ze ook als straatanimator bij Kip Van Troje, maar nu loopt ze af en toe een marathon.

  • contacteer Floere voor vragen over de sessie

foto’s van voorbije jaren