Project omschrijving

De sessie is intussen volzet, je kan je nog inschrijven op de wachtlijst.

sessie diatonisch accordeon gevorderden

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde accordeonisten die hun instrument al voldoende beheersen en vlot een eenvoudige melodie met bassen op het gehoor kunnen spelen. Je kent de naam van de bassen. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, want we werken op het gehoor.

Hilke leert je toffe folkmelodieën spelen en schuwt een uitstapje naar andere genres niet. Aan de hand van deze tunes gaan we ons amuseren door te focussen op onze skills als individu, begeleider en arrangeur. Hoe kan ik een melodie/de bas mooier spelen? Welke techniek is hiervoor nodig? Hoe kan ik een melodie begeleiden, met aandacht voor de dansbaarheid? Hoe kan ik variëren? Hoe kan ik zelf een eenvoudige tweede stem maken? Welke tools heb ik nodig om iets kleins te improviseren? Zowel het individuele spel als het samenspel komen spelenderwijs aan bod!

  • diatonisch accordeon in stemming G/C (sol/do) voordeel: gedraaide 5de knop = trekkende sol, duwende la

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, eventueel pen en papier

Hilke Bauweraerts

© No Pics Photography

Alhoewel Hilke reeds van kindsbeen af allerlei instrumenten begon te spelen, was het de diatonische accordeon die uiteindelijk haar hart veroverde. Op 16-jarige leeftijd wijdde ze zich als autodidacte aan haar grote liefde, later volgde ze de master Muziektherapie aan LUCA School of Arts. Ze is een zeer creatieve muzikante/componiste die niet afschrikt van een portie durf en alles uit de kast haalt om nummers met de juiste energie te spelen. Momenteel bestormt ze de podia met bands Hidrae, Marvara, Threo, Duo Bauweraerts Van Hees en het theatergezelschap Tal en Thee. Daarnaast geeft zij diatonische accordeon op de academie van Herentals en de kunsthumaniora Musart! in Hasselt. Hilke geeft workshops voor de KIDconcerten van Antwerp Symphony Orchestra en gaf in het verleden al les op de folkstage van Kalmthout & Gooik en voor Wisper.