Project omschrijving

De sessie is intussen volzet, je kan je nog inschrijven op de wachtlijst.

sessie doedelzak beginners

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor mensen die graag doedelzak willen leren spelen of al een beetje gestart zijn, en een flinke dosis liefde voor de doedelzak hebben (en ook stevige oordoppen 😀).

Toon dompelt je enthousiast onder in een bad vol doedelzak. We oefenen op blaastechniek, druk, noten, muziek… Kortom ieder zal op zijn eigen niveau worden uitgedaagd. We maken er samen een toffe vijfdaagse van.

  • doedelzak in G (sol) met halfgesloten vingerzetting

  • oordoppen

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een doedelzak huren tijdens de stage voor € 30. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Toon Van Mierlo

© Ward Dhoore

In zijn jeugdjaren volgde Toon kort hobo aan de academie van Turnhout. Op 21-jarige leefdtijd werd hij opnieuw gegrepen door de muziekmicrobe. Toon start, na een verblijf van een jaar in Ierland, met uilleann pipes. Kort daarna ontdekt hij de Franse doedelzakken, diatonisch accordeon, fluiten, klarinet en sopraansaxofoon. Op het moment dat hij bij de folkgroep Fluxus speelt, gaat alles in een stroomversnelling en wordt hij gevraagd in tal van formaties. Momenteel speelt hij vooral bij Novar, Hot Griselda en het duo/kwartet Naragonia, samen met zijn vrouw Pascale Rubens. Als muzikale duizendpoot is Toon een vaak gevraagde docent voor workshops in binnen- en buitenland. Hij geeft ook les doedelzak aan de muziekacademie van Genk en al meerdere jaren stage in Gooik.