Project omschrijving

De sessie is intussen volzet, je kan je nog inschrijven op de wachtlijst.

sessie viool gevorderden

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde violisten die al een aantal jaar viool spelen, alle vingerstanden in de 1ste positie vlot beheersen en ervaring hebben met op het gehoor spelen.

Anouk leert je toffe tunes en gaat dieper in op versieringen, begeleidingstechnieken, swingboog,… Naast melodiën uit eigen streek leren we tunes uit de rijke Europese viooltradities uit Zweden, Ierland, de Balkan en Roma cultuur. Het samenspel in de groep is belangrijk. We leren de melodiën niet enkel spelen, maar ook echt samen spelen en er iets moois van maken!

  • viool

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, pen en muziekpapier

Anouk Sanczuk

Anouk begon al op 4-jarige leeftijd viool te spelen volgens de Suzuki-methode en specialiseerde zich al snel in zowel folk als jazzmuziek. Ze studeerde jazzviool aan het Conservatoire Royal in Brussel, volgde de Master Jazz & Lichte muziek aan het ArteZ conservatorium in Arnhem (Nederland) en deed mee aan een Erasmus+ programma aan de Centre de Musique de Didier Lockwood (CMDL) in Frankrijk. Ze richtte de folkband Falafel op en speelt intussen in tal van andere groepen: Broes, Ghent Folk Violin Project, Flairck, Fiston, Duo De Schepper-Sanczuk, Room13orchestra. Twee jaar lang ging ze samen met violiste Jeanneke Van Roeyen op zoektocht naar de roots van Romamuziek en -cultuur, met als resultaat het tuneboek Opre Roma!. Daarnaast geeft ze folkviool aan de academie van Genk en Ieper.