sessie chromatisch accordeon

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor accordeonisten die hun instrument goed kennen en perfect weten waar de noten op het klavier liggen. Je kan zowel op het gehoor spelen als van een partituur lezen.

Raquel onthult je de geheimen van verschillende stijlen. We werken samen op frasering, accenten, swing, ritmiek, variaties, begeleiding met bassen en rechterhand en maken tijd voor arrangeren. Zeker al op het menu: musette van de jaren 30, een Ierse tune, een Waals nummer en een Vlaams traditioneel liedje. Bovenal vinden we veel plezier in het samen spelen.

  • chromatisch accordeon met knoppen of pianoklavier of aanverwanten (concertina, harmonica, diatonisch accordeon)

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, pen en papier en heel veel energie ūüôā

Raquel Gigot

Raquel voelt zich thuis in veel muziekstijlen, van Parijse musette uit de swingjazz-periode tot de traditionele muziek van Oost-Europa, Scandinavi√ę, Schotland, Ierland en Walloni√ę. Ze heeft zowel roots in Belgi√ę als Spanje. Ze speelt al 25 jaar Keltische muziek met Orion, 10 jaar dansbare folk als Etoile Musette en Waalse muziek van manuscripten met Solia. Daarnaast gaf ze workshops in Nederland, Duitsland, Frankrijk en Belgi√ę. Ze spreekt zowel Nederlands als Frans.

  • contacteer Raquel voor vragen over de sessie