sessie hommel beginners/gevorderden

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor beginners die zin hebben om hommel te leren spelen en voor meer ervaren spelers op diatonische of chromatische hommel

Hommel is prachtig instrument met veel mogelijkheden dat gerust meer in de spotlights mag staan! Absolute beginners leren spelenderwijs de hommel kennen, we starten van nul. Naast de basistechnieken van het hommelspel leren we eenvoudige melodieën aan, van renaissance tot hedendaagse stukjes. Voor de gevorderden zijn er aangepaste tunes en gaan we dieper in de speeltechnieken van het instrument.

  • goed bespeelbare diatonische of chromatishe hommel in sol/do (G/C), met sol als losse snaar & vervangsnaren

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een hommel huren tijdens de stage voor € 30. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Jan Delcour

Jan is een fervent hommelspeler die 16 jaar les gaf aan de muziekacademie in Gooik en medeoprichter is van de halfjaarlijkse nationale hommeldagen waar hommelaars samenkomen om te spelen en bij te leren. Hij volgde stages bij Ritteke De Meulenaere, Guido Piccard, André Deru, Christophe Toussaint en Claudine Buffet en gaf zelf stages in Borzée en Gooik. Naast muzikant is hij ook molenaar. Jan verzamelde jarenlang molenliederen die hij publiceerde in zijn boek de Zingende zeilen en heel recent in Draai, Draai Meuleke, een bundel op maat van kinderen.

  • contacteer Jan voor vragen over de sessie