sessie percussie

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor percussionisten met enkele jaren ervaring met melodische of ritmische percussie via de muziekacademie, stages of workshops. Wie enkel ritmische percussie speelt, hoeft geen ervaring te hebben met melodische percussie. Ervaring met noten lezen en/of ritmes op gehoor spelen is een pluspunt.

Gielis neemt je mee op een ritmische wereldreis langs verschillende continenten en streken. We proeven van opzwepende Afrikaanse ritmes en zwoele Zuid-Amerikaanse grooves, en maken ook kennis met oosterse maatsoorten en melodieën. Uiteraard mogen we onze eigen muzikale rijkdom niet vergeten en nemen we enkele lokale folktunes (scottisch, mazurka, wals, enz.) onder de loep. Melodieën & ritmes worden voornamelijk op gehoor aangeleerd.

  • neem al je eigen melodische of ritmische percussie-instrument(en) zeker mee: marimba, vibrafoon, xylofoon, djembé, cajon, darbuka, conga, bongo, etc. en geef bij je inschrijving door wat je meebrengt, zo heeft Gielis een overzicht van het hele beschikbare instrumentarium.

Gielis Cautaers

© Ronny Janssen

Gielis volgde les slagwerk bij Johan De Baedts aan de academie van Gooik en studeerde verder aan het Conservatorium van Antwerpen en LUCA School of Arts in Leuven. Daarna verdiepte hij zich verder in jazzvibrafoon aan het Conservatorium van Brussel. Hij richtte mee de folkgroep Peut-être Demain op en speelt nu in de groepen Leán, Broes en MissT. Op dit moment geeft hij les slagwerk aan de academies van Brussel en Meise.

  • contacteer Gielis voor vragen over de sessie