sessie viool gevorderden

  • maximum 14 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde violisten en andere strijkers die op het gehoor kunnen spelen en moeiteloos technieken zoals transponeren, spelen in hoge posities en akkoordenspel kunnen toepassen.

In deze vijfdaagse staat een fantastische reis door de muziek van oost en west op het programma! We zullen genieten van Arabische en Turkse melodieën met hun verbluffende versieringen en microtonen, virtuoze Bulgaarse nummers en hartverscheurende liedjes uit de Balkan. Bovendien gaan we verder in op stijlelementen, zoals versieringen. We ontdekken hoe we op viool kunnen begeleiden door middel van akkoordenspel. Dit wordt een onvergetelijke ervaring!

  • viool of ander strijkinstrument

  • opnameapparaat of smartphone/tablet

Shalan Alhamwy

© Bart Denolf

Shalan is een veelzijdige muzikant met wortels in Syrië en België, die uitblinkt als violist, componist, leraar en fotograaf. Met een klassieke opleiding en een diverse muzikale achtergrond in Westerse, Arabische en Turkse muziek, mengt Shalan deze stijlen op soepele wijze in zijn muzikale uitvoeringen en composities. Hij werd gevraagd als componist door wereldberoemde orkesten, waaronder het WDR Funkhausorchester, Köln en Kammersymphonie Berlin en heeft muziek geschreven voor ensembles, films en tv-shows. Shalan treedt op met Damast Duo, Olla Vogala en het Expat Philharmonic Orchestra, is artistiek leider van Jiraan Ensemble en Picea Orientalis en geeft les Midden-Oosterse viool in De Centrale. In 2019 en 2022 werd hij uitgenodigd als expert en commentator tijdens de Koningin Elisabethwedstrijd viool en cello.