kindersessie 4-9 jaar

  • maximum 25 deelnemers van 4 tot 9 jaar

  • voor kinderen die graag spelen

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Heb je er al bij stilgestaan dat het bijna nooit echt stil is? Altijd ritselt, tikt of trilt er iets. Maar waar komen die geluiden vandaan? Je hebt wel de wind die zingt of water dat klatert en natuurlijk ook veel te veel gekwetter en geklets van mensen. Maar er is meer. In Gooik hebben we ontdekt dat er geluiden te horen zijn die nooit eerder werden onderzocht. We kunnen het nog niet met zekerheid zeggen, maar het zou best wel eens kunnen dat we daar beestig interessante, nieuwe diersoorten spotten. Als onze oren ons niet bedrogen hebben, zitten daar kackerlackordeons diatonicus en doedelslakken. Maar vanuit wetenschappelijk standpunt hebben we nog geen deftige bewijzen, we gaan op onderzoek. Met hoe meer insectenkenners en geluidswetenschappers we zijn, hoe beter!

  • een kussen om op te zitten, vuile kleren, een drinkbeker en een koffer of bak om materiaal in te bewaren behoren tot de standaarduitrusting. In de zomer krijgen de ouders nog een mail met meer informatie.

Mieke Evenepoel

Mieke heeft bijna geen enkel stagejaar overgeslaan. Als kind leerde ze er op een fijfer blazen, zette haar eerste danspasjes en verzon tweede stemmen bij liedjes die op de trappen of tot in het toilet werden gezongen. Haar leven bestaat (jammer genoeg) niet alleen uit ‘stage’. De rest van het jaar is het een nieuwsgierige bezige bij. En dat bij-zijn komt dit jaar extra van pas, want naast haar dagelijkse bezigheid als leerkracht, verdiept ze zich nu in de dierengeluidenwereld. Haar jarenlange ervaring als lesgever bij de kindersessie en passie voor muziek en kunst zorgt ervoor dat de jongste deelnemers vijf dagen kunnen leren, ontdekken, dansen, hun fantasie gebruiken en muziek maken.

Joke Delcour

Joke danst, zingt, vertelt en knutselt. Van alles kan ze wat. De gekste voorstellen komen in haar handen tot leven. Als lerares beeld en grafische technieken is ze pedagogisch onderlegd en kan ze haar mannetje wel staan voor groot en klein. Haar jarenlange ervaring als lesgever bij de kindersessie en passie voor muziek en kunst zorgt ervoor dat de jongste deelnemers vijf dagen kunnen leren, ontdekken, dansen, hun fantasie gebruiken en muziek maken.

  • contacteer Joke voor vragen over de sessie

Kato De Taeye

Kato is een muzikaal beestje, ze speelt al heel lang piano en zingt erg graag. Ze is een fervente babysitter en begeleidt kinderen op vakantie. Als je dan ook nog weet dat ze momenteel haar lerarenopleiding afrondt, bestaat er geen twijfel mogelijk over het enthousiasme waarmee ze jonge kinderen nieuwsgierig maakt en een fijne tijd bezorgt. Met al éénentwintig jaar stage op de teller, weet ze heel goed wat het inhoudt en geeft ze voor de jongste stagegangers graag een week het beste van zichzelf.

  • contacteer Kato voor vragen over de sessie

Sanne Clottemans

Sanne is een doorwinterde kleuterjuf die met haar kleintjes graag op ontdekking trekt in de wereld die zich onder hun voeten en rond hun hoofd bevindt. Ze verzint er versjes bij, bedenkt spelletjes en zingt er de hele dag door liedjes over. Hoewel ze zelf dus nooit eerder een stage als deze meemaakte, zit ze hier dus wel helemaal op haar plek.