sessie draailier voor kinderen

  • maximum 8 deelnemers van 9 tot 12 jaar

  • voor kinderen die nieuwsgierig zijn om draailier te leren spelen of al een beetje ervaring hebben met het instrument. Iedereen is welkom, ook al heb je nog nooit aan de manivel (de zwengel) gedraaid!

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Elsje brengt eenvoudige draaideuntjes voor jullie mee. Wie nog nooit draailier heeft gespeeld, leert hier de eerste melodietjes spelen in groep. Je leert hoe je de draailier kan stemmen, verzorgen, en bespelen. Kan je al wat draailier spelen? Dan zal je uitgedaagd worden om verder aan de slag te gaan met dit boeiende bourdonsinstrument en op je eigen niveau speelplezier te ervaren. Leren samen spelen met anderen staat centraal, maar er is ook de kans om alleen te oefenen om op die manier je eigen kunnen uit te breiden. Natuurlijk doen we tussendoor leuke spelletjes en maken we kennis met andere instrumenten die je op de stage tegenkomt.

  • je kan een draailier huren die iets compacter is dan een standaardmodel, perfect voor kleinere handen, of je mag ook je eigen instrument meebrengen (met melodiesnaar in sol (G) en bourdon- en trompetsnaar in sol (G) of do (C))

  • Enkele weken voor de stage krijg je nog een mail met de materialen in die je best meebrengt.

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een draailier voor kinderen huren tijdens de stage voor € 30. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Elsje Peeters

© Hans Stockmans

Els gaf 22 jaar les aan jongeren met autisme aan het KIDS in Hasselt. Daarnaast volgde ze van kinds af vioolles en later draailierles aan de Genkse academie. Naast de lessen in de academie volgde ze voor draailier heel wat cursussen en workshops in binnen- en buitenland, o.a. bij Matthias Loibner, Gilles Chabenat , Germán Díaz, Johannes Hellman,…  Nu geeft ze zelf draailier aan volwassen en kinderen in de academies van Genk en Ieper en notenleer aan leerlingen in de zorgklassen. Ze trekt regelmatig ook richting Zeist, meer bepaald naar Stichting Draailier en doedelzak om er les te geven. Daarnaast speelt ze bij Cadansky en is ze auteur van het boek Liere Draaie.

  • contacteer Elsje voor vragen over de sessie