sessie hommel voor kinderen

  • maximum 12 deelnemers van 9 tot 12 jaar

  • Zegt folk met zinderende bourdonsnaren en glijdende melodieën op de hommel je wat? Ervaring of niet, iedereen is welkom. Je hoeft geen partituren te kunnen lezen of noten kennen. Met veel goesting komen we ver!

  • Enkel kinderen waarvan een ouder of een volwassen begeleider ingeschreven is voor één van de andere sessies, kunnen deelnemen.

Een primeur op de stage, voor ‘t eerst kunnen kinderen hommel leren spelen! We leren toffe folktunes, waarbij plectrums folkrocken en stokjes scheuren over de snaren. En begeleiden liedjes om zo dit nieuw instrument te ontdekken dat heel toegankelijk is. Samen dansen we op onze nieuw geleerde melodieën. Zing-zigge-zing, Zigge-zing-zing en daarop vinden we samen melodieën en liedjes uit. Pieterjan brengt ook opnamespulletjes mee, dan hebben we achteraf iets om naar terug te grijpen en kan je mee ontdekken hoe je opnames maakt.

  • Er worden spiksplinternieuwe hommeltjes gebouwd tegen deze zomer, aan jullie de eer om deze voor het eerst in te spelen. Je kan deze huren voor de hele stageweek.

  • kleurpotloden, pennen en papier of schriftje

Heb je zelf geen instrument maar wil je wel deelnemen? Geen probleem, je kan een hommel huren tijdens de stage voor € 30. Reserveer deze dan op voorhand bij je inschrijving.

Pieterjan Van Kerckhoven

Als kind begon Pieterjan met saxofoon in de muziekschool, in het middelbaar werd hij gebeten door folkmuziek. Sindsdien is hij dag in dag uit met folkmuziek bezig als doedelzakspeler en saxofonist bij EmBRUN en WÖR. En geeft hij les doedelzak, hommel, musette en folkensemble in verschillende academies (Tienen, Eghezée, Woluwe-Saint-Lambert), op LUCA School of Arts Leuven en regelmatig op verschillende stages.

  • contacteer ons voor vragen over de sessie