sessie diatonisch accordeon gevorderden

  • maximum 12 deelnemers vanaf 16 jaar

  • voor gevorderde accordeonisten die hun instrument al voldoende beheersen en vlot een eenvoudige melodie met bassen op het gehoor kunnen spelen. Je kent bassen goed bij naam. Noten kunnen lezen is niet noodzakelijk, want we werken op het gehoor. Bij je inschrijving geef je mee of je een 2-rijer of 3-rijer bespeelt.

We leren op gehoor folkmelodieën spelen en schuwen een uitstapje naar andere genres niet. Aan de hand van deze melodieën gaan we ons amuseren door te focussen op onze individuele skills. Hoe kan ik een melodie/de bas mooier spelen? Welke techniek is hiervoor nodig? We ontwikkelen onze begeleidingsskills. Hoe kan ik deze melodie begeleiden, met aandacht voor de dansbaarheid? En scherpen onze arrangeerskills aan. Hoe kan ik variëren? Hoe kan ik zelf een eenvoudige tweede stem maken? Welke ‘tools’ heb ik nodig om iets kleins te improviseren? Zowel het individuele spel als het samenspel komen dus zeker aan bod.

  • diatonisch accordeon in stemming G/C (sol/do) voordeel: gedraaide 5de knop = trekkende sol, duwende la

  • opnameapparaat of smartphone/tablet, eventueel pen en papier

Wim Claeys

© Marion Evain

Wim is Gentenaar, cabaretier, muzikant en folkzanger. Zijn liefde voor muziek zit er al van jongs af in. Hij groeide op in een familie waar dialect spreken als een erezaak werd beschouwd en luisterde al vroeg naar de platen van Romain De Coninck en Walter De Buck. Toen hij in 1996 terugkwam na een studie folkmuziek in Zweden richtte hij de band Ambrozijn op. Een paar jaar later startte hij Boombal op. Voor zijn carrière als zanger en verteller kreeg Wim de Walter De Buckprijs en hij werd hij verkozen tot Strafste Muzikale Gentenaar. Hij is ook gekend als cabaretier met shows als Zwartzak en Queens.